منطق وحشیانه آل سعود برای حفظ قدرت

هفته نامه "اشپیگل" در مطلبی نوشت: حاکمان در ریاض می خواهند یک تصویر مدرن را از خود به نمایش بگذارند اما در عین حال به صورت وحشیانه و بی رحمانه انسان ها را اعدام می کنند. این گونه اقدامات برای "محمد بن سلمان"، ولیعهد شاه سعودی یک تناقض نبوده بلکه ابزاری برای قدرت طلبی است.

هفته نامه "اشپیگل" در ادامه این مطلب به برخی جریانات اخیر "عباس الحسن"، یکی از کسانی که اخیرا در عربستان اعدام شده است پرداخته و نوشت: وی که از کارآفرینان موفق در این کشور بود  که حدود 2 هفته قبل از مرگش در زندان امنیتی الحر در ریاض با همسر و فرزندانش ملاقات کرد. وی تا زمان دستگیری اش در حدود شش سال پیش زندگی بسیار خوبی داشت و در شهر ساحلی جده به عنوان مدیر منطقه‌ای بخش فنی عرب بانک کار می کرد. در ضمن وی به عنوان مهندس الکترونیک یک شرکت واردات و صادرات کوچک را اداره می کرد. وی در بین دوستانش به عنوان یک مربی ورزش های رزمی فردی قابل احترام بود و کمربند سیاه کاراته داشت.

الحسن در دیدار آخر خود با خانواده‌اش حال بسیار خوبی داشت و گویا امید زیادی به آینده داشت. اما در سه شنبه گذشته همسرش از خبر مرگ وی مطلع شد. حسن همانگونه که در پادشاهی عربستان سعودی متداول است با شمشیر اعدام شد. علاوه بر الحسن همراه او در 23 آوریل 36 نفر دیگر هم اعدام شدند و به این ترتیب شمار اعدام های خشونت بار پادشاهی عربستان سعودی رکورد بالایی را به دست آورد.

جوانان و زنان در این کشور خود می خواهند کشورشان را بسازند

 

در ادامه این مطلب آمده است: کسی که اخیرا تحولات در عربستان سعودی را دنبال می کند باید از خود این سوال را بپرسد چگونه همه چیز در این کشور با هم همخوانی پیدا کرده و در هم خلاصه می شود. حاکمان در ریاض درباره تغییر کشور به یک کشور مدرن و متعادل صحبت می کنند. آن ها برای سرمایه گذاری خارجی در کشورشان تبلیغ کرده و می خواهند توریسم را به یکی از شاخه های مهم اقتصادی تبدیل کنند. آنها به زنان اجازه رانندگی می دهند. اما دقیقا گروهی از فعالان زن را که برای این مبارزه می کردند که بتوانند رانندگی کنند را در سلول های شکنجه عذاب داده و با تحقیرهای جنسی شکنجه روحی می دهند.

سازمان های حقوق بشر اعلام کرده‌اند اکثر کسانی که در سه شنبه گذشته اعدام شدند شکنجه‌های سختی شده بودند. به عنوان مثال عباس الحسن مدت سه ماه مورد بدرفتاری قرار گرفته بود تا زمانی که به آنچه آل سعود می خواستند اعتراف کرد.

هفته نامه اشپیگل در ادامه نوشت که 33 نفر از 37 نفری که اخیرا در عربستان سعودی اعدام شدند از شیعیان این کشور بودند. برخی از آن ها از جمله عباس الحسن متهم بودند که اعتقادات شیعی را گسترش می دهند. در  این کشور وهابی که دکترین عمومی سنی بسیار محافظه کارانه‌ای دارد چنین اقدامی یک جنایت نامشروع ارزیابی می شود.

دولت عربستان، شیعیان در این کشور را متهم می کند که یک نوع ستون پنجم ایران که دشمن درجه یک عربستان سعودی است می باشند. ریاض در ژانویه سال 2016 ارتباطات دیپلماتیک خود با تهران را متوقف کرده است.

هفته نامه اشپیگل در ادامه این مطب این پرسش را مطرح کرد که استراتژی پشت این سیاست چیست که از یک طرف پیشرفت های اجتماعی را ارج می نهد و از طرف دیگر یک حقوق کیفری قرون وسطایی را در پیش می گیرد. از دید سران قدرت در ریاض این گونه اقدامات با هم متناقض نیست بلکه منطق ساده‌ای در پشت آن نهفته است.

ملک سلمان 83 ساله و پسر وی محمد بن سلمان 33 ساله، ولیعهد شاه سعودی می خواهند قدرت خود را حفظ کرده و تهدید ورشکستی دولتی را برطرف کنند. در این میان اهمیت نفت که ثروت و نفوذ این کشور به آن وابسته است کاهش می یابد و همراه با آن قیمت این منبع طبیعی هم کم می شود. در این شرایط این کشور باید وابستگی خود به نفت را کاهش داده و به سرعت اقتصاد خود را بازسازی کند.

نویسنده در بخش دیگری از این مطلب نوشت: جوانان و زنان در این کشور خود می خواهند کشورشان را بسازند، اما برعکس کوچک ترین انتقادها به دولتمردان و عرصه سیاسی این کشور به شدت و بی رحمانه مجازات می شود. این بار این سیاست آل سعود اقلیت شیعه در این کشور را هدف قرار داد.

نویسنده در ادامه به قتل "جمال خاشقچی"، منتقد آل سعود در کنسولگری عربستان سعودی در ترکیه و بسیاری فعالان حقوق بشر و منتقدان آل سعود که همچنان در زندان های این کشور به سر می برند اشاره کرده و نوشت: هدف این بازی هویچ و چماق آل سعود این است که مردم و همچنین رقبا و مخالفان خود را تحت کنترل درآورند. اگر محمد بن سلمان به این موفقیت نائل آید می تواند در 5 دهه آینده هم بر این کشور حکومت کند.

هفته نامه اشپیگل در بخش پایانی این مطلب نوشت: بیوه مهندس الحسن تا به امروز پیکر شوهر خود را دریافت نکرده و شوهر وی به طور معمول و مانند بقیه اعدامی ها در مکانی نامشخص توسط سازمان های امنیتی این کشور دفن شده است. از خانواده این اعدامی هم درخواست شده که به صورت مخفیانه عزاداری کنند تا هیچ گونه به زعم آن ها آشفتگی عمومی ایجاد نشود.