سو استفاده آلمان از تنش بین آمریکا و ترکیه

«آندره نالز» رئیس حزب سوسیال‌دموکرات  آلمان گفت که این کشور می‌تواند به ترکیه کمک کند.

با نزدیک شدن به زمان سفر «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه  به آلمان در سپتامبر آتی، نالز گفت که آلمان می‌تواند به ترکیه کمک کند.وی در گفت‌وگو با «فونکه مدین گروپه» که امروز منتشر شد، گفت: «ممکن است که وضعیتی به وجود آید که آلمان فارغ از تنش سیاسی با اردوغان، به ترکیه کمک کند.»

این سیاستمدار آلمانی افزود: «ترکیه یکی از اعضای سازمان ناتو است و ما نمی‌توانیم این موضوع را نادیده بگیریم. به نفع همه است که ترکیه از لحاظ اقتصادی باثبات باقی بماند و بحران پولی کنونی هم پایان یابد.»

رئیس حزب سوسیال‌دموکرات آلمان در ادامه گفت که تصمیم اردوغان برای سفر به آلمان، اقدامی درست است  و افزود: «دولت فدرال (آلمان) باید با ترکیه در تمامی سطوح در ارتباط باشد. من از صدراعظم انتظار دارم که به مسایل خاص هم پرداخته شود که دستگیری اتباع آلمانی در ترکیه را هم شامل می‌شود.»

نشریه آلمانی اشپیگل اعلام کرد که آلمان از ترکیه خواسته است که برنامه کمک صندوق بین‌المللی پول را بپذیرد. این موضع در گفت‌وگوی تلفنی میان «اولاف شولتس» و «برات البیراک» وزرای دارایی آلمان و ترکیه مطرح شد.

البته عملی شدن این اقدام با توجه به تنش میان ترکیه و آمریکا دشوار است. روابط ترکیه با آمریکا طی سال‌های اخیر به خاطر مسائلی مانند حمایت نظامی واشنگتن از شبه‌نظامیان کُرد سوری، عدم استرداد «فتح‌الله گولن» که آنکارا وی را به طراحی کودتای نافرجام سال ۲۰۱۶ متهم کرده و به خاطر خرید سامانه‌های پدافند موشکی S-۴۰۰ از روسیه و همچنین بازداشت کشیش آمریکایی در ترکیه، متشنج شده است.

«اندرو برانسون» کشیش آمریکایی در اکتبر سال ۲۰۱۶ به اتهام همکاری با سازمان گولن و عاملین کودتای نافرجام ۱۵ جولای همان سال، توسط نیروهای امنیتی ترکیه بازداشت شد. بعد از توافق ترامپ با اردوغان اما برانسون روز گذشته، پس از ۲۱ ماه بازداشت، به حبس خانگی منتقل شد.

ترامپ همچنین روز جمعه ۱۹ تیر با دو برابر کردن تعرفه واردات فولاد و آلومینیوم از ترکیه، گفت روابط واشنگتن و آنکارا در حال حاضر اصلا خوب نیست.