به نقل از روزنامه رای الیوم، «سالم بن مبارک آل شافی» سفیر قطر در ترکیه با بیان اینکه ترس از روابط دفاعی مشترک کشورش با ترکیه توجیهی ندارد، درخواست تعطیلی پایگاه ترکیه در قطر را غیرمنطقی برشمرد.
درخواست کمک از متحدان طبیعی است
وی در گفت وگوبا خبرگزاری آناتولی افزود: هزینه دفاعی برخی کشورها با هزینه های کشوهای بزرگ هسته ای و سازنده سلاح از جمله روسیه برابری می کند با این حال به تنهایی قادر به رویارویی با برخی مواردی که تهدید علیه امنیت آنان به شمار می آید، نیستند و به ناچار از متحدان خود کمک می گیرد که این طبیعی است با این حال از ما می خواهند روابط دفاعی خود با ترکیه را قطع کنیم که این غیر منطقی است.
سرو صدا بر سر روابط قطر و ترکیه مغرضانه است
سفیر قطر تصریح کرد: کسی حق ندارد در روابط دفاعی ما با ترکیه دخالت کند زیرا این موضوع مربوط به بحث حاکمیتی دو کشور است و توجیهی برای سرو صدا به پا کردن در خصوص این روابط وجود ندارد مگر اینکه برخی کشورها با نیت غیرمسالمت آمیز این نوع روابط بین ترکیه و قطر را مانعی برای خود بدانند.
آل شافی با بیان ایکه روابط دفاعی قطر با ترکیه مبتنی بر توافقات دفاعی دو جانبه است و به طور خاص برگرفته از توافقی است که در سال 2014 بین دو طرف امضا شد، گفت: همکاری دو طرف مانند همکاری دفاعی قطر با سایر کشورهای دوست از جمله آمریکا است و هدف از آن توسعه توانمندی های داخلی است که هنوز در مقایسه با سایر کشورها اندک است به اضافه اینکه هدف از این روابط تامین امنیت ملی در پرتو خطرات و تهدیدات موجود از هر سو است.
تحریم کنندگان قطر خود را منزوی می کنند
وی موضع اخیر آمریکا در قبال بحران خلیجی را کاملا با مواضع رسمی قطر و بسیاری از کشورها از جمله آلمان، فرانسه ، انگلیس، ژاپن ، روسیه و سایر کشورها مطابق دانسته و افزود: این مطابقت به این معنی است که طرفی که در تلاش برای تحریم و محاصره ماست خود را به تدریج از جامعه جهانی منزوی می سازد.
دلایل واقعی تحریم قطر حیرت آور است
سفیر قطر همچنین در خصوص دلایل واقعی تحریم کشورش گفت: ما نیز مانند دیگران در این مورد متعجب هستیم و البته برای بحران آفرینی با قطر شاهد دستاویزهای مختلف در رسانه ها بودیم که همگی ضد و نقیض بودند تا جایی که یک بار قطر را به حمایت از تروریسم متهم کرده و بار دیگر اعلام می کردند اختلاف با دوحه به 20 سال قبل باز می گردد.
وی اظهار داشت: این بحران ساختگی وجهه و نقش کشورهای تحریم کننده را خدشه دار کرده و علاوه بر این مانع از تمرکز اصلی بر روند مبارزه با ترویسم و افراط گرایی در منطقه شده و ما را به سمت نبردهای که فقط به سود دشمنان است سوق داده است.
سفیر قطر در مورد تلاش برای مانع تراشی در مسیر میانجیگری کویت از جمله مخالفت با گفت وگو در مورد درخواست های مطرح شده از قطر را نشانه دیگری بر این دانست که این کشورها به دنبال راه حل نیستند و نمی خواهند وساطت در این خصوص به موفقیت برسد.
وی در بخش دیگری از این گفت گو اظهارات عادل الجبیر وزیر خارجه عربستان مبنی بر متهم کردن جنبش حماس به تروریسم را یادآور شده و گفت: این اظهارات واقعا حیرت آور است زیرا تروریسم توصیف کردن حماس به دور از عقل و منطق است و هیچ توجیه قابل قبولی ندارد.
آل شافی همچنین تاکید کرد، کشورهای تحریم کننده قطر در طول چند دهه گذشته ثابت کردند در صورتی که فلسطینی ها در معرض تجاوز قرار بگیرند، قادر به دفاع از آنان نیستند و اکنون جنبش های مقاومت را تروریسم برمی شمارند.
وی اظهار داشت: موضع این کشورها برای ملت های عرب و مسلمان و آزادیخواه جهان قابل قبول نیست و امیدواریم این کشورها در مسیر تامین منافع خود و سراسر منطقه حرکت کنند.