واکنش سعودی‌ها به ممنوعیت پخش نمازهای ماه رمضان در رسانه‌های عربستان

 تصمیم وزارت امور اسلامی عربستان سعودی برای جلوگیری از فیلمبرداری از نمازگزاران و پخش نماز در مساجد، جنجال‌هایی را در این کشور به‌راه انداخت.

عربستان سعودی اعلام کرد که برپایی سفره‌های افطاری در مساجد در ماه مبارک رمضان مجاز است اما فیلم‌برداری و پخش نمازها در این ماه مبارک ممنوع است.

«عبدالله العنزی» سخنگوی وزارت امور اسلامی عربستان سعودی  روز جمعه در گفت‌وگوی تلفنی با شبکه رسمی «الاخباریه عربستان» اعلام کرد که بخشنامه‌ای را در آستانه ماه مبارک رمضان صادر و در آن 10 دستورالعمل را برای ماه رمضان اعلام کرده است.

در این دستورالعمل فیلم‌برداری از امام جماعت و نمازگزاران هنگام برپایی نماز و پخش مستقیم آن در رسانه‌های مختلف ممنوع اعلام شده است.

همچنین تمامی نیروهای مساجد در سراسر عربستان اجازه جمع‌آوری کمک‌های مالی برای مسائلی چون افطار روزه‌داران و دیگر موارد ندارند و چنین طرح‌هایی داخل مساجد و اماکن تعبیه‌شده تحت مسئولیت پیش‌نماز یا مؤذن مسجد هستند.

رعایت حال مردم در نماز تراویح و طولانی نکردن دعای آن و پایان نماز تهجد در 10 روز آخر ماه رمضان تا قبل از اذان صبح به‌مدتی کافی که باعث اذیت نمازگزاران نشود از دیگر مواردی است که در این بخشنامه آمده است.

پس از اعلام «ممنوعیت فیلمبرداری و انتشار نماز»، جنجال بزرگی در رسانه‌های اجتماعی آغاز شد.

فعالان فضای مجازی اعلام کردند که منع پخش نمازهای ماه مبارک رمضان در رسانه‌های عربستان، تا حدودی از فضای معنوی حاکم بر این ماه برای غیرنمازگزاران خواهد کاست.

در همین راستا یکی از کاربران سعودی نوشـت: حداقل  برای این تصمیم یک دلیل قانع‌کننده بیاورید، پخش زنده حال‌وهوای زیبایی به ماه رمضان می‌دهد.

واکنش سعودی‌ها به ممنوعیت پخش نمازهای ماه رمضان در رسانه‌های عربستان

یکی دیگر از کاربران سعودی تاکید کرد که در صورتی که  پخش نمازهای ماه رمضان در رسانه‌های عربستان ممنوع می‌شود، چگونه با کلیپ‌های فسق، فساد  مبارزه خواهید کرد ؟!».

اقدامات بن‌سلمان تا امروز که شامل کاهش حوزه عمل پلیس مذهبی، محدود کردن نقش روحانیون در دولت، دستگیری مفسدان اقتصادی، برگزاری کنسرت‌های موسیقی مختلط و ارائه آزادی‌های اجتماعی به زنان و حق انتخاب پوشش می‌شود، گویای یک اصلاحات در عربستان سعودی است. اما با توجه به مخالفت‌های زیادی که از سوی روحانیون و قشر سنتی- مذهبی این کشور بروز یافته نمی‌توان گفت  اصلاحات مذکور دورنمای روشنی دارد.

بن‌سلمان برای جلوگیری از بروز موانع و مخالفت‌ها، سال گذشته شماری از تاجران را دستگیر و زندانی کرد. زندانی کردن تاجران و برخی مقامات دولتی و افراد خاندان سلطنتی به جرم فساد اقتصادی در واقع پیامی برای دیگر مخالفان سیاست‌های جدید ریاض بود.

ولیعهد جوان عربستان سعودی، برنامه‌ها و اهدافی ضداسلامی را در عربستان سعودی دنبال می‌کند و به طرح‌های جنجالی بسیاری علیه اماکن اسلامی در عربستان ادامه می‌دهد. همانطور که اخیرا یک فعال رسانه‌ای سعودی از طرح ولیعهد عربستان سعودی برای تغییر آداب و رسوم اسلامی و تاریخی مرتبط با کوه «احد» خبر داد.

محمد بن سلمان از زمان روی کار آمدنش برای ایجاد تغییرات ریشه‌ای و اسلام زدایی از عربستان تلاش زیادی کرده و در این سال‌ها،  فروش مشروبات الکلی، برگزاری جشن‌های مختلط، دعوت از خوانندگان آمریکایی و از سوی دیگر بازداشت صدها عالم دینی و خطبای مساجد مصادیق بارز این موضوع است.