از کامپوزیت برای زیبایی دندان ها استفاده می شود و از روش های اصلاح طرح لبخند است. با استفاده از این روش می توان عیوب کوچک دندان مانند فاصله بین دندان ها، بدرنگی و بد شکلی دندان و... را رفع کرد. امروزه استفاده از خدمات زیبایی دندان در بین مردم بسیار رایج و پرطرفدار شده است.
انواع کامپوزیت دندان
نام دیگر کامپوزیت دندان ونیر کامپوزیت یا لمینیت کامپوزیتی است و بیشتر به این نام ها شناخته می شود که خود به انواع گوناگونی تقسیم می شود.
1)کامپوزیت ماکروفیل یا درشت دانه: این نوع کامپوزیت اولین نوع وارد شده به بازار است و به دلیل داشتن ذرات بزرگ، مقاومت بیشتری نسبت به سایر گونه ها دارد اما پولیش زدن آن کمی سخت و زمانبر است.
2) کامپوزیت میکروفیل یا ریز دانه: این نوع که نسل جدیدی از کامپوزیت ها می باشند از دوام کمتری برخوردار هستند اما پولیش زدن آنها بسیار آسانتر است.
3) کامپوزیت هیبرید: این نوع کامپوزیت دارای مقاومت بالا می باشد و در برابر ساییدگی مقاوم است اما پس از گذشت مدتی دچار استهلاک می شود و از زیبایی آن کاسته می شود.
4) نانو کامپوزیت: می توان گفت بهترین نوع کامپوزیت دندان است و هیچ کدام از معایب گفته شده در مدل های بالا را ندارد. مقاومت در برابر ساییدگی، قابلیت پولیش و استحکام از ویژگی های این نوع می باشد.
تفاوت های ونیر کامپوزیت با لمینیت
لمینیت دندان و کامپوزیت هردو از روش های طراحی لبخند هستند و برای زیبایی دندان کاربرد دارند. اما تفاوت هایی با یکدیگر دارند که در زیر لیست کرده ایم.
1) اولین و مهم ترین تفاوت این دو روش در قیمت و میزان تراش دندان است. کامپوزیت قیمت کم تری دارد و نیاز به تراش کم تری دارد یا گاهی حتی بدون تراش انجام می شود.
2) لمینیت از زیبایی بیشتری نسبت به کامپوزیت برخوردار است.
3) طول عمر لمینیت ها نسبت به کامپوزیت بیشتر است.
4) احتمال شکستن لمینیت نسبت به کامپوزیت کمتر است.
5) لمینیت کامپوزیتی یا همان کامپوزیت پوششی است که در یک جلسه روی دندان قرار داده می شود. اما لمینیت نیاز به قالب گیری و ساخته شدن دارد که این پروسه معمولا 3 هفته به طول می انجامد.
با وجود تمام مزایایی که برای لمینیت گفتیم به دلیل تراش کمتر و قابلیت برگشت(برداشتن)، کامپوزیت طرفداران بسیاری دارد.
چه کسانی نباید کامپوزیت انجام دهند
1)درصورتی که پوسیدگی دندان دارید ابتدا باید ترمیم دندان ها انجام شود سپس برای کامپوزیت اقدام کنید.
2) کسانی که عادت هایی مانند دندان قروچه دارند نمی توانند لمینیت یا کامپوزیت انجام دهند زیرا باعث شکستن و آسیب رساندن به آن می شوند.
مراحل انجام کامپوزیت
برای انجام کامپوزیت دندان ابتدا به دندانپزشک زیبایی مراجعه می کنیم سپس دندانپزشک پوسیدگی های دندان را بررسی می کند و در صورت وجود پوسیدگی کار ترمیم انجام می شود.
در مرحله بعد به جهت تمیزی دندان ها، آن ها را با استفاده از محلول شست و شو دهنده تمیز می کند و با استفاده از چسب مخصوصی که باندینگ نام دارد ونیرها را روی دندان قرار می دهد.
مراقبت از ونیرها
پس از انجام کامپوزیت دندان باید مراقبت های لازم انجام شود.
1)ممکن است بعد از انجام این عمل تا چند روز دچار درد لثه باشید که به تدریج از بین می رود.
2) رعایت بهداشت دهان از واجبات است که باید رعایت شود. استفاده از مسواک و نخ دندان و دهانشویه را فراموش نکنید.
3) به صورت دوره ای حتما به دندانپزشکی که این کار را برای شما انجام داده مراجعه کنید تا معاینات لازم را برای شما انجام دهد.
و عمل پولیش زدن ونیر را برای شما تکرار کند.
4) از آب نمک می توانید جهت شستشو دادن لثه ها استفاده کنید.
5) از خوردن خوراکی های سفت و انداختن اجسام به دندان بپرهیزید.
قیمت کامپوزیت دندان در سال 98
پیش تر گفتیم که قیمت کامپوزیت کم تر از لمینیت دندان است. در سال 98 قیمت هر واحد کامپوزیت بین 450 تا 800 هزار تومان است.
قیمت هر واحد لمینیت بین 900 تا 1800 هزار تومان است.
این اختلاف قیمت ها مربوط به کیفیت جنس به کار رفته برای شما و کشور سازنده می باشد.