آیا میدانید بهترین روش درمانی برای عارضه آب آوردن زانو چیست؟ افیوژن زانو یا به اصطلاح آب آوردن زانو نوعی عارضه جدی است که به علت جمع شدن مایع اضافی در داخل یا اطراف مفصل زانو ایجاد میشود.
شایعترین علل افیوژن زانو آرتریت، آسیب به رباط و غضروف زانو است. در مفاصل اطراف زانو همیشه مقدار کمی مایع وجود دارد. در برخی موارد به دلیل آسیبهایی مانند ضربه دیدن زانو مقدار زیادی مایع در داخل مفصل جمع شده و زانو متورم دیده میشود. متاسفانه بسیاری از افراد در طول زندگی خود حداقل یک مرتبه با مشکل آب آوردن زانو مواجه میشوند. در جدیدترین مقاله از سایت تجهیزات پزشکی فست طب قصد داریم در خصوص بهترین روشهای درمانی آب آوردن زانو صحبت کنیم. با ما همراه باشید.
آشنایی با عارضه آب آوردن زانو
افیوژن مفصل زانو به تجمع مایعات اضافی در داخل یا اطراف بافتهای مفصل زانو گفته میشود. این عارضه با درد و تورم شدیدی همراه است. به طور کلی زانوی شما از سه استخوان اصلی یعنی استخوان ران، ساق پا و کشکک تشکیل شده است. این استخوانها نیز با سه نوع مفصل به نامهای غضروف، بورساس و رباطها پوشانده شدهاند.
تمام این استخوانها و بافتها در کنار یکدیگر به عملکرد طبیعی سیستم حرکتی شما کمک میکنند. در افیوژن مفصل زانو مایعات اضافی در فضای اطراف مفصل بورساس و بافت غضروف وارد میشوند. علاوه بر مفاصل زانو مایع اضافی ممکن است وارد قسمتهای دیگری از بدن مانند مچ پا، انگشتان ،آرنج، مچ دست و شانه شود. منشا این مایع اضافی از خون، چربی، پروتئین و مایع سینوویال است.
مهمترین علائم آب آوردن زانو شامل عبارتند از:
- درد زانو
- مشکلات حرکتی
- تب
- فشار زیاد به مفاصل
- تورم شدید
- سفتی مفاصل
- گرم شدن موضع آسیب دیده
برای تسکین این دردها میتوانید از زانوبند زاپیامکس استفاده کنید. زانوبند zapiamax با تکنولوژی uic خود به راحتی درد و ناراحتی در زانو را از بین میبرد. پس با خرید زاپیامکس درد و ناراحتی را از زانوهای خود دور کنید.
مهمترین دلایل آب آوردن زانو
عارضه آب آوردن زانو دلایل بسیار مختلفی دارد. شایعترین علل بروز آن شامل: آسیبهای تروماتیک، آرتریت و عفونت است. مایع اضافی اطراف مفصل سبب درد و آسیب به سایر بافتها میشود. جالب است که بدانید منشا مایع اضافی در اطراف زانو نیز در بیماران مختلف متفاوت بوده و به علت بروز این عارضه بستگی دارد.
برای بررسی علت آن پزشک متخصص از طریق سوزن مخصوص مقداری از مایع را خارج کرده و به آزمایش پاتولوژی ارسال میکند. نتایج بررسیها نشان میدهد که منشا این مایع چه بوده و چگونه باید آن را درمان کرد.
مهمترین دلایل جمع شدن آب اضافی در میان مفاصل زانو شامل موارد زیر است:
- آسیبهای تروماتیک که سبب شکستگی و یا آسیب به مفاصل میشود.
- روماتیسم مفصلی
- آرتروز
- نقرس
- نقرس
- آرتریت سپتیک
- آرتریت سلی
- آرتریت روماتوئید نوجوانان
- فعالیتهای سنگین
- بدنسازی و یا به طور کلی تمرینهای سخت ورزشی
- عفونت ناشی از ابتلا به بیماریهای مختلف مانند بیماری لایم یا سیفلیس
- آرتریت روماتوئید
- بیماری التهابی روده
- همارتروز یا خونریزی در مفصل
گاهی این علل درد زانو به کمر نیز منشعب میشوند یا برعکس. در این شرایط استفاده از محصولی مشابه با زاپیامکس برای کمر مفید خواهد بود. این محصول کمربند پلاتینر نام دارد که به تکنولوژی uic مجهز شده است.
بهترین روشهای درمانی آب آوردن زانو
انتخاب بهترین روش درمانی برای افیوژن مفصل زانو به علت اصلی آب آوردن زانو بستگی دارد. به همین دلیل گزینههای درمان در افراد مختلف بسیار متفاوت است. بهترین روشهای درمانی برای آب آوردن زانو شامل موارد زیر ست:
- آسپیراسیون یا تخلیه آب اضافی: در این روش پزشک متخصص از یک سوزن مخصوص برای خارج کردن مایع اطراف مفصل زانو استفاده میکند.
- تزریق کورتیکواستروئید: تزریق کورتیکواستروئید سبب کاهش التهاب و درد زانو میشود.
- مصرف داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs): مصرف داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی از طریق کاهش التهاب به تسکین درد زانو و سایر علائم افیوژن کمک میکند.
- مصرف آنتی بیوتیک: آب آوردن زانو سبب بروز عفونت میشود. برای کاهش اثر عفونت داروهایی مانند آتی بیوتیک تجویز میگردد.
- استفاده از زانو بند زاپیامکس: استفاده از زانو بند به کاهش تورم زانو کمک میکند. یکی از بهترین زانوبندهای موجود در بازار، زانو بند برند زاپیامکس است که تکنولوژی آن UIC است.
- جراحی زانو: در صورتی که علت عارضه آب آوردن زانو بسیار جدی بوده و پیشنهادات درمانی اشاره شده در درمان شما موثر نبود، پزشک متخصص آخرین گزینه یعنی انجام عمل جراحی را پیشنهاد میکند.
چه زمانی برای درمان آب آوردن زانو باید جراحی کنید؟
همانطور که اشاره شد زمانی که سایر گزینههای درمانی برای درمان عارضه آب آوردن زانو موثر نباشد، نیاز به انجام عمل جراحی دارید. قبل از انجام عمل جراحی پزشک متخصص میزان آسیب وارده به زانو را از طریق بررسی نتایج آزمایشهای تصویر برداری و علائم تخمین میزند.
مهمترین دلایلی که پزشک متخصص عمل جراحی زانو را پیشنهاد میکند عبارتند از:
- ترمیم پارگی مینیسک
- پارگی رباط صلیبی قدامی، جانبی داخلی، خلفی
- جدا شدن رباط از محل اصلی خود
- استئوآرتریت(انجام عمل جراحی برای تعویض کامل زانو )
- برداشتن خار استخوان یا پلیکا
- ترمیم پارگی عضله یا تاندون
- برداشت کیستهای مفصلی
- تروما یا شکستگی
درمانهای خانگی موثر برای آب آوردن زانو
علاوه بر در نظر گرفتن راههای درمانی پیشنهاد شده، متخصص ارتوپد برای تسکین سریعتر درد و بهبود وضعیت شما توصیه میکند به درمانهای خانگی نیز توجه کنید.
بهترین درمانهای خانگی برای بهبود فیوژن زانو شامل موارد زیر است:
- استراحت کردن و پرهیز از انجام کارهای سنگین
- استفاده از کمربند پلاتینر
- قرار دادن کمپرس سرد در موضع آسیب دیده
- استفاده از بالشتکهای مخصوص زیر زانو
- مصرف مواد غذایی موثر در کاهش التهاب و درد زانو
- حفظ وزن مناسب و رعایت رژیم غذایی مناسب
- انجام حرکات اصلاحی و ورزشهایی مانند: تای چی، شنا و یوگا
جمع بندی مقاله درمان قطعی آب آوردن زانو
در این مقاله در خصوص آب آوردن زانو، علائم، دلایل بروز و مهمترین روشهای درمان این عارضه صحبت کردیم. عارضه آب آوردن زانو به دلایل مختلفی مانند آسیبهای تروماتیک ایجاد میشود. این عارضه سبب جمع شدن آب اضافی ناشی از مایع سینوویال، چربی و خون در میان مفاصل زانو شده و علائمی مانند درد شدید، تورم و قرمزی را به همراه دارد. متداولترین روشهای درمانی شامل: تزریق مسکن، آسپیراسیون یا تخلیه آب اضافی، مصرف آنتی بیوتیک، استفاده از زانو بند و مصرف داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی است.
علاوه بر شما میتوانید از طریق درمانهای خانگی مثل استفاده از کمپرس سرد روند درمان خود را تسریع کنید. برای تهیه بهترین ابزارهای درمانی مانند زانو بند زاپیامکس و کمپرس سرد میتوانید به سایت معتبر تجهیزات پزشکی فست طب مراجعه بفرمایید.
سوالات متداول مقاله درمان قطعی آب آوردن زانو
1.آب آوردن زانو چقدر طول میکشد تا بهبود یابد؟
مدت زمان بهبودی عارضه آب آوردن زانو به علت آن بستگی دارد. اگر دلیل این آسیب شکستن یکی از استخوانهای زانو باشد، احتمالا باید هفتهها یا حتی ماهها صبر کنید.
2.آیا آب آوردن زانو به خودی خود درمان میشود؟
در بسیاری از مواقع به دلیل منشا جدی این آسیب باید تحت درمان قرار بگیرید. بنابراین توصیه میکنیم به امید درمان خود به خود این عارضه از شروع روند درمان غافل نمانید!