شاید شما در حال حاضر فقط برای اینکه اطلاعات بیشتری درباره خرید زمین و طراحی ویلا کسب کنید، در حال جستجو هستید یا قصد دارید به زودی یک زمین را خریده و مطابق با سلیقه و میل خود طراحی کنید. به هر حال ما در این مقاله قصد داریم تا توصیه ها، باید ها و نبایدهایی را برای خرید زمین ویلا برای شما بررسی کنیم.
1.از سایت های فروش ملک و املاک استفاده کنید
تقریبا دیگر آن روزها گذشته است که دیدن پنجره های بنگاه های مشاور املاک تنها راهی بود که می توانستید ببینید پول شما در منطقه ای که می خواهید ملک یا زمین خریداری کنید به چه چیزی می رسد. در حال حاضر تعداد زیادی وب سایت جستجوی ملک وجود دارد که می توانید از آن ها جهت انتخاب بهترین مکان برای خرید و طراحی ویلا استفاده کنید. با این حال به یاد داشته باشید که قیمت ها را در سایت های مختلف مقایسه کنید تا بهترین گزینه را به دست آورید.
2.با یک مشاور املاک و متخصص در زمین و ساخت و ساز صحبت کنید
به احتمال زیاد وقتی با یک نمایندگی که بر خرید و فروش زمین متمرکز است، کار می کنید، می توانید گزینه های مناسب تری را برای خرید و ساخت و ساز و یا صرفا سرمایه گذاری پیدا کنید. یک نماینده آگاه می تواند شما را با گزینه های متنوع در شهرها و روستاهای مختلف آشنا کند و حتی در مواردی ایده های بکری به شما بدهد. به علاوه مشاوره با یک متخصص آگاه، باعث می شود تا بتوانید براساس میزان بودجه و سرمایه خود، بهترین زمین را انتخاب کنید.
طراحی باغ ویلا از جمله پروژه هایی است که ذوق و هنرمندی یک معمار را نشان خواهد داد. چرا که در طراحی و ساخت ویلاها نسبت به طراحی پلان های شهری معمار آزادتر است و می تواند در کنار علایق مشتری از هنر و خلاقیت خود بهره بگیرد و طرحی بسیار زیبا بیافریند.
3.ارزش خانه را در منطقه مورد نظر مد نظر قرار دهید
برای بهترین سرمایه گذاری بلند مدت، خانه ای با ارزش مشابه با خانه های اطراف محل مورد نظر بسازید. این بدان معناست که به طور مثال اگر خانه ای 1 میلیاردی در منطقه ای بسازید که خانه های دیگر زیر 800 میلیون تومان فروخته می شود، اگر بعداً قصد فروش خانه را داشته باشید، برای فروش با مشکل مواجه خواهید شد. علاوه بر این، اگر قصد دریافت وام داشته باشید، ممکن است به مشکل بربخورید.
اگر قصد طراحی ویلا به شکلی خاص با هزینه بالا را دارید و برای آن برنامه ریزی کرده اید، زمین را در محله ای انتخاب کنید که خانه هایی با ارزش مشابه دارد.
4.تمام پول خود را برای خرید زمین صرف نکنید
اگر قصد دریافت وام دارید، معمولا بانک ها در هر مرحله ای از ساخت، مقدار مشخصی وام را به شما ارائه می دهند. بنابراین اگر برای ساخت زمین روی دریافت وام سرمایه گذاری کرده اید، به خاطر داشته باشید که تمام پول خود را برای خرید زمین پرداخت نکنید. چرا که در اغلب موارد، بانک ها به زمین برهنه وام نمی دهند و بایستی کمی از مراحل ساخت را طی کنید.
برای جلوگیری از بروز این مشکل در روند طراحی ویلا و ساخت آن، بهتر است زمین را به صورت اقساطی خریداری کرده و تمام پول خود را برای خرید سرمایه گذاری نکنید.
5.محدودیت های ساخت و ساز در محله مورد نظر را بررسی کنید
قبل از خرید زمین برای طراحی و ساخت ویلا بهترین زمان برای بررسی محدودیت های احتمالی ساخت و ساز در محل مورد نظر است.
در برخی از مناطق روستایی، قبل از اینکه به شما اجازه ساخت خانه یا به اصطلاح مجوز ساخت بدهند، باید حداقل مساحت زمین، 150 متر یا بیشتر باشد. همچنین ممکن است شرایط خاصی را برای اندازه ساخت و ساز ویلا و باغ آن، نوع سقف، نوع دیوارپوش و ... در نظر گرفته باشند که بسیار محدود کننده است.
بنابراین با پیمانکار و یا دفتر ثبت اسناد و مدارک شهرستان محل خرید زمین تماس بگیرید تا هرگونه شرایط طراحی ویلا را پیش از خرید زمین، بررسی کنید.
6.تغییر کاربری زمین را به پس از خرید، موکول نکنید
خریداران مشتاق اغلب می خواهند یک قطعه زمین خاص را به سرعت خریداری کنند. آنها به خود می گویند که بعداً می توانند با مسائل منطقه ای برخورد رده و همه چیز را درست کنند. متأسفانه، هیچ تضمینی وجود ندارد که بتوانید زمین را بعد از خرید تغییر کاربری دهید. به طور مثال زمین های کشاورزی اغلب بسیار سخت به زمین مسکونی یا صنعتی تغییر کاربری می دهند. بنابراین اگر زمین مورد نظر شما در حال حاضر به منظور ساخت ویلا (مسکونی) پهنه بندی نشده است، می توانید خرید زمین را مشروط به توافق شهرداری کنید. به این ترتیب اگر مقام منطقه ای درخواست شما را رد کند، شما با یک قطعه زمین غیرقابل استفاده گیر نخواهید افتاد.
7.بررسی کنید که چه چیزی در منطقه ساخته می شود
آیا در عرض چند ماه آن منظره دریا با یک برج بلند یا یک ویلای بسیار بزرگ جایگزین می شود؟!
اگرچه در کشورهای پیشرفته برخی از وب سایت ها همچون Gov به شما امکان می دهند تا برنامه های ساخت و ساز منطقه مورد نظر خود را بررسی کنید، اما در ایران که هنوز چنین ویژگی وجود ندارد می توانید از شهرداری و یا استانداری و دیگر ارگان ها استعلام کنید.
به این ترتیب خواهید دانست که اگر خیابانی تا سه سال آینده بخشی از محل یک ساختمان بزرگ خواهد بود، پس از خرید زمین و طراحی ویلا با تعجب و مشکل مواجه نخواهید شد.
8.هزینه ساخت ویلا را دست کم نگیرید
هنگام بررسی بهترین مکان ها برای خرید زمین ویلا بهتر است هزینه ساخت و ساز را دست کم نگیرید. هزینه زمین معمولاً کم هزینه ترین بخش هر پروژه ساختمانی است!
جدای از هزینه طراحی ویلا و ساخت آن در زمین های توسعه نیافته، هزینه برقراری خدمات شهری (آب، برق، گاز و تلفن) تا محل ساختمان و همچنین ایجاد سیستم فاضلاب خصوصی و ... را نیز مد نظر قرار دهید.
9.محله را به طور گسترده بررسی کنید
علاوه بر نوع جاده، تعیین مکان پارک ها و مدارس، زمین را به لحاظ پیشرفت های تجاری در آینده نیز بررسی کنید. به طور مثال مراکز خرید نزدیک و یا مراکز تفریحی که در اطراف زمین ویلای شما ساخته می شوند را در نظر بگیرید.
اگر زمین روستایی خریداری می کنید، اشکالات احتمالی همچون محل دفن زباله ها و ... را نیز بررسی کنید.
10.مشاهده زمین در ساعات مختلف روز
مکان را در 3 زمان مختلف از روز مشاهده کنید. نور روز تشخیص نقص ها را آسان تر می کند اما صداهای آزاردهنده همچون صدای همسایه ها که زندگی شما را جهنم می کند ممکن است تا زمانی که همسایه ها از سر کار باز نگردند شروع نشود. بنابراین بهتر است زمین را هم در روز و هم در شب بررسی کنید.
11.حوادث طبیعی را در نظر بگیرید
مهم نیست که یک قطعه زمین چقدر زیبا به نظر برسد، مراقب خطرات طبیعی پنهان منطقه باشید که می تواند بر ساخت و ساز ویلای شما تاثیرگذار باشد. به طور مثال زمین ها و ویلاهایی که در مناطق نزدیک رودخانه های خروشان هستند با خطر سیل رو به رو بوده و ممکن است حتی مجوز ساخت نگیرند.
خطر سیل یا سایر خطرات طبیعی می تواند مانعی برای ساخت و ساز شما باشد و با کاهش ایمنی و ارزش خانه همراه باشد. به طور مثال مناطق در مجاورت با گسل، مناطق با خاک ناپایدار، زمین های بسیار فرسایش پذیر و ... از جمله این موارد هستند که باید پیش از خرید زمین ویلا به دقت مورد بررسی قرار گیرند.
12.از همسایه ها بپرسید
همسایگان ممکن است در مورد منطقه بتوانند کمک بزرگی به شما کنند. همسایه ها می توانند دغدغه ها و مشکلات محله را به خوبی به شما منتقل کنند. اما به یاد داشته باشید که پرس و جو از همسایه ها را تنها در تلفیق با دیگر فاکتورها در نظر بگیرید!