علی احمدی با اشاره روند صعودی بازار نفت اظهار کرد: بازار نفت تحت تاثیر تصمیم اخیر اوپک پلاس و اعلام کشف واکسن کرونا روند صعودی داشته است و توزیع انبوه این واکسن میتواند زمینه ساز رونق بازار نفت شود.
اخبار اقتصادی- این کارشناس حوزه انرژی تصریح کرد: بازار نفت طی ۵ ماه گذشته به دلیل شیوع بیماری کرونا با التهابات فراوانی مواجه شد که بخش عمده آن مربوط به محدودیتهای اجتماعی و کاهش چشمگیر فعالیت تجاری به منظور کنترل بیماری کرونا بوده است.
وی افزود: درمان بیماری کرونا میتواند بار دیگر فعالیتهای تجاری و صنعتی در نقاط جهان را آغاز کند و این موضوع بر میزان تقاضا برای خرید حاملهای انرژی تاثیرگذار خواهد بود.
احمدی بیان کرد: دومین موضوع موثر بر روند صعودی قیمت نفت افزایش تعهد کشورهای عضو سازمان اوپک پلاس است، با وجود عدم همراهی مناسب از سوی عراق در ماه اول کاهش تولید، تعهد این کشور برای جبران در ماههای آینده تا حدود بسیار زیادی محقق شده و این موضوع در افزایش قیمت نفت موثر بوده البته برای حفظ بازار نفت نیاز است که کاهش تولید حداقل تا پایان سال میلادی ادامه یابد.
این کارشناس حوزه انرژی بیان کرد: بازار نفت این روزها با قیمت نفت بالای ۷۰ دلار فاصله بسیاری دارد و درمان بیماری کرونا به تنهایی نمیتواند قیمت نفت را افزایش دهد و باید عوامل دیگری مانند عبور از رکود اقتصادی در کشورهای پیشرفته و کاهش ذخائر استراتژیک در بازار نفتی به وقوع برسد تا قیمت نفت افزایش چشمگیری داشته باشد.
وی ادامه داد: در شرایط فعلی عبور از بیماری کرونا میتواند وضعیت بازار نفت را به ثبات برساند و از نوسانات بازار کم کند با این وجود افزایش قیمت نفت و سه رقمی شدن آن نیازمند اتفاقات غیرمترقبه است که در شرایط فعلی وقوع آن تا حدودی دور از ذهن است.
احمدی بیان کرد: دورنمای این روزهای بازار نفت مثبت است و نباید توقع زیادی نسبت به افزایش یکباره نفت داشت اما در نهایت به نظر میرسد قیمت نفت از ۵۰ دلار عبور کند.