بازار خودروهای وارداتی، در یک ساله اخیر تحت فشار افزایش نرخ ارز از یک سو و همچنین ممنوعیت واردات خودرو از سوی دیگر رشدی قابل توجه را تجربه کرد.
افزایش دو تا سه برابری قیمت خودرو در این بازار هر چند خرید و فروش را با رکود مواجه کرد، اما مانع از ورود سرمایههای سرگردان به بازار نشد.
رییس اتحادیه نمایشگاه داران در این خصوص گفت: خودرو به محلی برای سرمایه گذاری برای مردم تبدیل شده است و در بسیاری از موارد شاهدیم که افراد خودروهای خریداری شده را در پارکینگها نگهداری میکنند تا در موقع مقتضی به فروش برسانند.
فعالان بازار، اما حالا از افزایش تقاضا برای فروش خبر میدهند چرا که ریزش قیمت ارز از یک سو و پیشبینی ادامه دار بودن این روند از سوی دیگر احتمال تعدیل قیمتها را تقویت کرده است.
برخی از فعالان بازار ریزش ۴۰ تا ۵۰ درصدی قیمتها را دور از دهن نمیدانند. پیش از این نیز مصوبه مجلس در خصوص آزادسازی و واردات خودروهای هیبریدی نیز بر ریزش قیمتها تاثیرگذار بود.
یک فعال بازار خودرو در این خصوص گفت: خودروی سیصد میلیون تومانی به یک میلیارد تومان رسیده است، اما روند ریزشی قیمتها اغاز شده و پیشبینی میشود قیمت خودروهایی در همین رنج به حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیون تومان برسد.
وی از کاهش قیمت ۴۰ تا ۵۰ میلیون تومانی خودروهایی با رنج قیمتی ۴۰۰ میلیون تومان به بالا خبر داد و گفت: هر چند در چند روزه اخیر تقاضا برای فروش بالاست، اما خریداران معتقدند قیمتها پایینتر میآید و با همین هدف دست نگه داشته اند.
از بازار خودروهای داخلی چه خبر؟
در عین حال بررسی میدانی بازار خرید و فروش خودروهای داخلی نشان میدهد به دلیل نبود عرضه مناسب قیمتها در این بازار تغییرات چندانی را تجربه نکرده است.
با این حال محدوده ریزش قیمت خودروهای داخلی نیز در خودروهایی با رنج قیمتی ۵۰ تا ۷۰ میلیون در حدود دو میلیون تومان و برای خودروهایی با قیمت ۷۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان در حدود ۴ میلیون تومان بوده است.
خودروهایی گرانتر از این رقم نیز با ریزشهایی بسیار بالاتر روبرو میشوند.
بر اساس این گزارش قیمت پراید ۱۱۱ در حال حاضر از حدود ۵۴ میلیون تومان امروز به ۵۲ میلیون تومان رسیده است. سایپا ۱۴۱ نیز ۴۷ میلیون و سایپا ۱۵۱ نیز ۴۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان معامله میشود.