معاملات بازار سرمایه در هفته گذشته با رشد قابل توجهی روبرو شد تا جایی که شاخص بورس به ارتفاع ۱۳۷ هزار واحدی صعود کرد، و در این میان گروه خودرویی با توجه به مشکلات پیرامون از جمله افزایش هزینهها، شروع تحریمها، عدم موافقت با نرخ گذاری آزاد و کاهش تیراژ تولید با کاهش ارزش سهام روبرو هستند که این امر موجب نگرانی روزافزون سهامداران این گروه شده است.
*سایپا (خساپا)
سهام گروه سایپا در هفته جاری مورد معامله قرار گرفت و از ۲ هزار و ۵۰۶ سهم در انتهای هفته گذشته به ۳ هزار و ۳۶۰ سهم رشد کرد و حجم از ۴۳ میلیون و ۶۸ سهم با رشد به ۶۹ میلیون و ۴۴ سهم رسید.
در ابتدای هفته این سهم با رشد ۱.۰۵ درصدی روبرو شد که این روند در پایان هفته متوقف و به روند منفی ۱.۴۸ درصدی رسید.
*ایران خودرو (خودرو)
سهام گروه ایران خودرو در هفته جاری مورد معامله قرار گرفت و از ۷۹۸ سهم در ابتدای هفته به ۴۰۶ سهم کاهش یافت و حجم از ۷ میلیون و ۷۹۱ سهم با کاهش به ۳ میلیون و ۲۰۸ سهم رسید.
در ابتدای هفته این سهم با روند نزولی ۰.۴۶ درصدی روبرو شده که این روند در پایان هفته متوقف و به رشد ۰.۶۵ درصدی رسید.
*زامیاد (خزامیا)
سهام گروه زامیاد در هفته جاری مورد معامله قرار گرفت و ۸۹۰ سهم در ابتدای هفته به یک هزار و ۳۳۷ سهم رشد یافت و حجم از ۱۴ میلیون و ۳۷ سهم با روند صعودی به ۲۴ میلیون و ۳۱ سهم رسید.
در ابتدای هفته این سهم با روند صعودی ۰.۵۸ درصدی روبرو شده که این روند در پایان هفته متوقف و به اُفت یک درصدی رسید.
*پارس خودرو (خپارس)
سهام گروه پارس خودرو در هفته جاری مورد معامله قرار گرفت یک هزار و ۴۱۲ سهم در ابتدای هفته یک هزا رو ۵۵۹ سهم افزایش یافت و حجم از ۲۲ میلیون و ۹۴۹ سهم با رشد به ۲۹ میلیون و ۵۰۸ سهم رسید.
در ابتدای هفته این سهم با روند مثبت ۰.۸۸ درصدی روبرو شد که این روند در پایان هفته به کاهش ۱.۳۱ درصدی رسید.
*گروه بهمن (خبهمن)
سهام گروه بهمن در هفته جاری مورد معامله قرار گرفت و از ۶۷۱ سهم در ابتدای هفته ۷۷۰ سهم در پایان هفته افزایش یافت و حجم از ۹ میلیون و ۸۲۱ با رشد به ۱۲ میلیون و ۱۸ رسید.
در ابتدای هفته این سهم با روند نزولی ۱.۹۳ درصدی روبرو شده که این روند در پایان هفته ادامه و به رشد ۲.۳۷ درصدی رسید.
در این رابطه همایون دارابی کارشناس بازار سرمایه در گفت وگو با خبرگزاری میزان بیان کرد: گروه خودرویی در هفته گذشته همچنان درگیر مسائل و مشکلات مربوط به نرخ ارز و همچنین افزایش هزینههای تولید و به تبع آن عدم افزایش نرخ فروش محصولات خودرویی، به همین خاطر آمار نگران کنندهای از کاهش تولید خودرو می تواند به نگرانی سهامداران در بازار دامن بزند.
وی در ادامه افزود: اکثر شرکت های خودرویی در 4 روز معاملاتی آخرین هفته مرداد ماه با مشکل نقدینگی مواجه هستند به همین خاطر قیمت سهام آنها در حال کاهش است.
این کارشناس بازار سرمایه توضیح داد: در آخرین روز کاری هفته این گروه فرصتی برای دریافت قیمتی ناشی از نوسانات داخلی بازار به وجود آورد ولی عوامل بنیادی از این موضوع حمایت نمیکند، به همین دلیل انتظار رشد پایدار از گروه خودرویی وجود ندارد.
دارابی خاطرنشان کرد: در حال حاضر نگاهها در گروه خودرویی بر روی هزینهها، کاهش تیراژ تولید بوده که به دنبال تحریم ها در این گروه در حال رخ دادن است.
گزارش هاحاکی از معامله گروههای سایپا، پارس خودرو، زامیاد، گروه بهمن، ایران خودرو با توجه به نوسان مثبت شاخص بورس تا انتهای هفته با نوسان مثبت معامله شدند و گروه سایپا دیزل و ایران خودرو دیزل همچنان متوقف هستند.