وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در یادداشتی که در کانال خود منتشر کرده نوشته است: لزوم توجه به موضوع سلامت روان آنگاه روشنتر میشود که بدانیم بیش از 300 میلیون نفر در جهان دچار افسردگی و بیش از 260 میلیون نفر دچار اختلالات اضطرابی هستند که بسیاری از این افراد هر دو این اختلالات را تجربه میکنند و پیشبینی میشود تا سال 2030، افسردگی بهتنهایی مهمترین عامل ایجاد بار بیماریها باشد.
امسال شعار روز جهانی سلامت روان هم «سلامت روان در محیط کار» است و ما در ایران، طی یک هفته (24 تا 30 مهر) به زوایای مختلف این موضوع میپردازیم.
تقریبا نیمی از عمر افراد در محل کارشان سپری میشود و طبیعی است که رابطهای قوی بین سلامت روان با کار و محیط کار وجود داشته باشد. با این حال، این رابطه هنوز چنان که باید توسط کارفرما و نیروی کار مورد توجه قرار نگرفته است.
دقت در مختصات محیط کار سالم و تربیت کارشناسان و نیروهای متخصص در این زمینه از جمله نیازهایی است که باید در کنار سایر مسائل بهداشتی و درمانی سلامت روان به آن پرداخته شود.
همچنین همه ما باید این موضوع را مرتب تکرار و یادآوری کنیم که توجه به سلامت روان و ارتقای آن ضرورتی انکارناپذیر است و این مهم ممکن نخواهد شد، مگر با مشارکت تمام بخشهای جامعه و حاکمیت.
اگر خواهان کاهش اختلالهای روان و تبعات و آسیبهای اجتماعی آن هستیم، باید به عوامل کلان اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، مانند فقر، بیکاری، تبعیض و شکاف اجتماعی در جامعه و آرامش و امنیت و شایسته سالاری در محیط کار توجهی جدی داشته باشیم.
در این مسیر، تدوین برنامههای درازمدت در جهت اصلاح و تعدیل شرایط، برنامههای کوتاهمدت برای حمایت از گروههای در معرض آسیب و اطلاعرسانی مناسب، از مهمترین اقداماتی هستند که باید با دقت و سرعت انجام شوند.