محمد صادقزاده رئیس سازمان انرژیهای تجدید پذیر و بهره وری انرژی برق (ساتبا) در پنجمین کنفرانس انرژی بادی ایران اظهارکرد: هم اکنون تعدادی توربین در مناطق سیاهپوش و آغکند نصب است و پروژه نیروگاههای بادی در این مناطق در حال اجرا است.
وی افزود: حدود 100 مگاوات توربین بادی تا پایان سال جاری در منطقه سیاهپوش و آغ کند نصب خواهد شد.
صادقزاده بابیان اینکه هم اکنون هزینههایی که در کشور میپردازیم شاید به این دلیل است که برنامه ریزی انرژی و اقتصادی ما با نگاه گذشته انجام میشود، گفت: ما علاقمند هستیم با صرف هزینه بسیار زیاد و حفاری 2 تا 3 هزار متری گاز را از اعماق دریاها استخراج و استفاده کنیم؛ اما نسبت به پتانسیل موجود در انرژی خورشید و باد که به رایگان در اختیار ما قرار دارد نگاه جدی نداشته باشیم.
وی ادامه داد: در سالهای گذشته نفت و گاز محور اصلی انرژی کشور و انرژیهای تجدیدپذیر به عنوان مکمل مد نظر قرار داشتند اما امروزه حداقل 10 کشور جهان رسماً اعلام کردهاند تا سال 2050 مصمم هستند 100 درصد انرژیهای مورد نیاز خود را از انرژیهای تجدید پذیر تأمین کنند و وقت آن رسیده که ما نیز در این زمینه جدی تر عمل کنیم.
این مقام مسئول با بیان اینکه این منبع انرژی کاملاً اقتصادی است و از نظر هزینه با هیچ منبع انرژی فسیلی قابل رقابت نیست، گفت: در ایران انرژی تجدید پذیر نه به عنوان انرژی جانبی بلکه بایستی محور انرژی باشد و به سمت تولید محصولات با ارزش افزوده بالاتر در زمینه نفت و گاز گام برداریم.
وی ادامه داد: استقبال بخش خصوصی از سرمایه گذاری در بخش تجدیدپذیرها سبب شده تا در فاصله دو سال از ابلاغ طرح خرید تضمینی برق توسط دولت، ظرفیت دو مگاواتی تبدیل به حدود 100 مگاوات تا پایان سالجاری برسد؛ اما آنچه موجب نگرانی است این است که چگونه حجم تجدید پذیرها را در سالهای آینده با توجه به عدم زیرساختهای لازم کنترل کنیم.
رئیس سازمان انرژیهای تجدید پذیر و بهره وری انرژی تصریح کرد: از سال 95 که موضوع خرید تضمینی برق مطرح شد و بخش خصوصی به این روند اعتماد کرد تا کنون حدود 1000 مگاوات نیروگاه 5 کیلوواتی به صورت پراکنده در کشور ایجاد شد که باعث اشتغالزایی خانوارهای بیکار و کم درآمد شده است.
صادق زاده با بیان اینکه در سالهای آتی 5 هزار مگاوات انرژی تجدید پذیر در کشور احداث شود، گفت: اگر این میزان به صورت نیروگاههای کوچک خانگی و 5 کیلواتی نصب شود حدود 1 میلیون و 300 هزار شغل در کشور ایجاد خواهد شد.
معاون وزیر نیرو از وجود 4.1 میلیارد دلار تقاضای سرمایه گذاری خارجی برای احداث نیروگاههای تجدید پذیر در کشور خبر داد و گفت: تا امروز حدود 400 میلیون دلار آن وارد، نصب و به بهره برداری رسیده و حدود 1.5 میلیارد دلار آن نیز وارد شده و یا در حال وارد شدن و احداث نیروگاه است که بخشی از آن تا پایان سال و مابقی در سالهای آینده به بهره برداری میرسد.