یکی از مهمترین مصادیق ساماندهی این صندوق های فاقد پشتوانه مشخص مالی و اعتباری، ادغام آنها با بانک ها و موسسات اعتباری معتبر بود و در عین حال، بانک مرکزی با موافقت مسئولان بخش های مختلف کشور، مجوز راه اندازی اولین بانک قرض الحسنه کشور را نیز صادر کرد که هم اکنون با هدف گسترش فرهنگ قرض الحسنه و ساماندهی تعدادی ازصندوق های فعال و بزرگ در این حوزه، فعالیت می کند.
بررسی آخرین صورت های مالی منتشره از این بانک که طی روزهای اخیر صورت گرفته، نشان می دهد این بانک با مشکلات و چاله های بزرگ مالی دست و پنجه نرم می کند که بازرس قانونی این بانک، نکات قابل توجهی را از این مشکلات استخراج و در اختیار سهامداران و اعضای هیات مدیره آن قرار داده است.
طبق این گزارش که مربوط به 6 ماهه اول سال 1395 است اما اخیرا منتشر شده، نسبت کفایت سرمایه بانک مذکور در پایان دوره مالی ، کمتر از یک درصد است (81 صدم درصد!) همچنین زیان انباشته بانک در پایان شهریورماه سال 1395 بالغ بر 50 درصد سرمایه ثبت شده بانک است که بر این اساس مقررر شده اقداماتی چون کاهش 50 شعبه از شعب بانک، ادغام برخی شعب و جذب منابع عام المنفعه در دستور کار هیات مدیره بانک باشد.
علی رغم وضعیت موجود، بانک قرض الحسنه رسالت اقدام به پرداخت 400 میلیون تومان بابت خرید 4 دستگاه رنو فلوئنس جهت استفاده مدیریت شعب استانهای خود کرده است. همچنین در این گزارش ذکر شده است که مبلغ 12 میلیارد تومان بابت ودیعه مسکن 92 نفر از مدیران بانک، پرداخت شده است.
همچنین نکات جالبی درباره میزان دریافتی مدیران ارشد بانک و وام های اعطایی به برخی نزدیکان آنها وجود دارد که در اینده نزدیک به آن اشاره خواهد شد.