رکود در بازار مسکن و کاهش قابل توجه معاملات این بخش سبب شده که دولت برای خروج بازار از این وضعیت، برنامه جدیدی اتخاذ کند و در کنار اقداماتی چون افزایش تسهیلات، کاهش نرخ سود بانکی را هم در اولویت کاری خود قرار دهد.
بازار مسکن یکی از حوزه هایی است که به شدت در انتظار گشایشی برای ورود سرمایه به این بخش بوده و به اعتقاد برخی از کارشناسان با کاهش سود بانکی می توان شاهد رونق آن باشیم چراکه بخشی از سپردهگذارانی که تا پیش از این، دریافت سود بدون ریسک را از بانک ها ترجیح میدادند؛ سرمایه خود را به بازار مسکن انتقال داده تا از منافع حاصل از این بخش بهرهمند شوند.
در همین ارتباط ابراهیم نکو نماینده دوره نهم مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار داشت: هنوز به صورت عملیاتی شاهد کاهش نرخ سود بانکی نیستیم ولی به طور حتم در روزها یا ماه های آتی این امر اتفاق می افتد ؛ اما باید منتظر تعامل بانک هایی که اقداماتی در این باره انجام می دهند باشیم.
وی ادامه داد: با توجه به رکود مسکن در سال های گذشته شاهد شکستن قیمت در مسکن بودیم ولی همچنان نرخ اجاره بها رو به افزایش است؛ چون دولت مدیریت لازم رابرای کنترل مسکن در این خصوص را ندارد و تصمیمی برای کاهش اجاره بها تاکنون گرفته نشده است.
نکو در خصوص این که نه تنها اجاره بها کاهش پیدا نمی کند بلکه پیش بینی می شود در مهرماه سال جاری با افزایش نرخ مسکن و اجاره بها مواجه شویم، تصریح کرد: با توجه به کاهش نرخ سود سپرده ها و همچنین افزایش نرخ مسکن، در نیمه دوم سال 95 شاهد رشد صعودی اجاره بها خواهیم بود.
***رونق در بازار خرید و فروش مسکن
محمد سقایی نماینده دوره نهم مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: کاهش نرخ سود بانکی و افزایش ساخت و ساز ، رونق را به بازار خرید و فروش مسکن باز می گرداند.