به گزارشافکارنیوز،حمیدرضا تشیعی اظهار داشت: در اثر تداوم خشکسالی طی ۱۴ سال اخیر و افزایش مصرف آب در بخشهای مختلف، وضعیت منابع آبی کشور در وضعیت بحرانی قرار گرفته است و شرکتهای آب و فاضلاب در سالهای اخیر با چالش جدی در تامین آب شرب مواجه شدهاند.
وی افزود: در این راستا دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور طی سه سال گذشته به بررسی وضعیت تامین و توزیع آب شرب در کشور و احصای مشکلات مربوطه پرداخته است که در پایان سال گذشته و براساس تحلیلهای صورتگرفته، مشخص شد شمار زیادی از شهرهای کشور در تابستان امسال با مشکل تامین آب مواجه خواهند شد و نکته قابلتوجه در این تحلیل، پیشبینی وقوع تنش آبی در ۱۲ شهر مرکز استان با جمعیتی افزونبر ۲۳ میلیون نفر بود.
وی گفت: این کمبود با تمرکز در ماههای گرم سال که با اوج مصرف آب مواجه هستیم، نمود بارزتری یافته است.
تشیعی تصریح کرد: به همین منظور، پیگیری وضعیت این ۱۲ شهر در قالب کمیته پایش وضعیت کلانشهرها در اولویت کاری قرار گرفت و نشستهای ویژهای بهمنظور برنامهریزی جهت گذر از بحران کمآبی تابستان برگزار شد.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به لزوم نظارت بر وضعیت تامین و توزیع آب، اینگونه نشستها طی سالهای گذشته نیز بهصورت مستمر برگزار شده و با برنامهریزیهای دقیق و نظارت ویژه، وضعیت تمام شهرها و روستاهای کشور رصد و راهکارهای لازم جهت غلبه بر آثار ناشی از خشکسالی ارایه شده است.
وی با بیان اینکه در طول پنج ماه گذشته، شرکتهای آب و فاضلاب حداکثر توان خود را جهت گذر از بحران کمآبی انجام داده و فعالیتهای خود را در پنج محور تامین آب، انتقال و توزیع آب، مدیریت تقاضا و مصرف آب، مدیریت کیفیت آب و آموزش و فرهنگسازی متمرکز کردهاند، به تشریح فعالیتهای صورتگرفته در ۱۲ شهر مواجه با تنش آبی پرداخت و حفر و تجهیز ۲۱۳ حلقه چاه جدید، خرید و اجاره۱۴ حلقه چاه و بهسازی ۲۶ حلقه چاه را ازجمله این فعالیتها برشمرد.
معاون نظارت بر بهرهبرداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور همچنین اجرای شش پروژه احداثیا بازسازی تصفیهخانههای آب، احداث۱۹۳ کیلومتر خطوط انتقال، توسعه و احداث۳۵۰ کیلومتر شبکه، احداثچهار پروژه ایستگاه پمپاژ به ظرفیت ۵۴۱۰ لیتر در ثانیه، احداث۱۰ مخزن به ظرفیت ۳۱۱ هزار مترمکعب، تکمیل سه پروژه تلهمتری، اجرای یک پروژه آبرسانی از منابع آب سطحی و برقرسانی به چاهها و سایر تاسیسات در ۱۲ شهر را از دیگر فعالیتهای انجامشده برای مقابله با بحران کمآبی در کلانشهرها عنوان کرد.
بهگفته وی، با وجود فعالیتهای انجامشده هماکنون دو شهر اصفهان و کرمان بهدلیل عدم تکافوی منابع آب، کماکان با مشکل تامین آب و وضعیت قرمز مواجه هستند.
تشیعی با اشاره به وضعیت زرد در سه شهر تهران، شیراز و یزد، افزود: این شهرها درصورت عدم صرفهجویی مشترکان، با مشکل مواجه خواهند شد ضمن آنکه هفت شهر اراک، بندرعباس، قزوین، قم، کرج، مشهد و همدان هماکنون در وضعیت سبز قرار دارند و مشروط به آنکه شرکتهای آب منطقهای، میزان آب تعهدشده در نشستهای کمیته پایش را بهصورت کامل تخصیص دهند، در تابستان سالجاری با مشکلی روبرو نخواهند شد.
شناسه خبر:
۳۵۲۸۸۸
ذخایر آبی کشور در شرایط بحرانی
معاون نظارت بر بهرهبرداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با تشریح آخرین اقدامات مقابله با بحران کمآبی در کلانشهرهای ایران، گفت: در حال حاضر، از نظر تامین آب دو کلانشهر اصفهان و کرمان در وضعیت قرمز و تهران در وضعیت زرد قرار دارند.
۰