
کلی اورتبرگ، مدیرعامل بوئینگ، روز چهارشنبه، در جریان کنفرانس درآمد سه ماهه اول این شرکت، گفت: به دلیل تعرفهها، بسیاری از مشتریانمان در چین اعلام کرده اند که هواپیماهارا تحویل نخواهند گرفت. چین تنها کشوری است که بوئینگ با این مشکل مواجه است و این هواپیماساز به دلیل کمبود جهانی هواپیماهای تجاری جدید، عرضه جتهای جدید را به مشتریان دیگری که مشتاق تحویل زودتر هستند، هدایت خواهد کرد.
قبل از اعلام تعرفههای تجاری جهانی دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، جتهای تجاری تحت توافقنامه هواپیمایی کشوری در سال ۱۹۷۹، بدون عوارض گمرکی در سراسر جهان فروخته می شدند.
یک شرکت هواپیمایی چینی که یک هواپیمای بوئینگ را تحویل میگیرد، اکنون ممکن است از تعرفههای تلافیجویانه اعمالشده توسط پکن بر واردات کالاهای آمریکایی، آسیب ببیند. بر اساس گزارش شرکت مشاور هوانوردی IBA، یک هواپیمای ۷۳۷ مکس جدید، ارزش بازاری در حدود ۵۵ میلیون دلار دارد.
دو فروند ۷۳۷ مکس ۸ اس که در مارس برای تحویل به شرکت هواپیمایی شیامن، به چین منتقل شده بودند، چند روز قبل، به مرکز تولید بوئینگ در سیاتل بازگشتند. سومین فروند نیز روز پنجشنبه، از مرکز بوئینگ در ژوشان، به مقصد آمریکا، به هوا برخاست.
داده های ردیابی «گروه پروازهای هوانوردی» نشان میدهد که ۳۶ هواپیمای ساخته شده برای مشتریان چینی، در مراحل مختلف تولید و آزمایش شامل سه هواپیمای بازگشتی، اکنون در آمریکا هستند.
همزمان با بازگشت سومین جت بوئینگ از چین به آمریکا در روز پنجشنبه، این هواپیماساز آمریکایی تائید کرد که مشتریان چینی بوئینگ از تحویل گرفتن هواپیماهای جدید ساخته شده برای آنها به دلیل تعرفهها، خودداری میکنند.
بر اساس گزارش رویترز، جنگ تعرفهها در حالی اتفاق افتاد که بوئینگ پس از توقف واردات هواپیماهای ۷۳۷ مکس به چین و دور قبلی تنشهای تجاری، شاهد بهبود بازارش بود.