سرنوشت بازار بورس تا انتخابات 1400

حمید اسدی، کارشناس حقوقی بازار سرمایه درباره پیش‌بینی خود نسبت به عملکرد بازار سرمایه تا انتخابات سال 1400 و گمانه‌زنی‌هایی که درباره تاثیر منفی انتخابات بر بورس وجود دارد، توضیح داد: پیش‌بینی درباره این موضوع کار دشواری است، زیرا در حال حاضر شاهد بورسی هستیم که نوسانات زیادی را تجربه می‌کند و معتقدم انتخابات سال 1400 تاثیر زیادی بر روند بورس نخواهد گذاشت و اگر نوسانی هم به وجود آید مقطعی و کوتاه‌مدت است.

او ادامه داد: پیش‌بینی من درباره بازار سرمایه این است که تا انتخابات روزهای متعادل و رو به رشدی را تجربه می‌کند و البته ممکن است در بعضی سهم‌ها اصلاحی را شاهد باشیم اما در نهایت نگرانی برای عملکرد بورس وجود ندارد.

این حقوقدان تاکید کرد: به دلیل علاقه‌ای که در میان مردم برای حضور در بازار سرمایه وجود دارد و حمایت‌های مجلس شورای اسلامی برای تثبیت و تغییر برخی قوانین و قواعد حقوقی بازار سرمایه دارد در آینده شاهد بورسی توسعه یافته، مستحکم و قانونمند خواهیم بود.

او درباره دیدگاهی که باید نسبت به بازار سرمایه وجود داشته باشد، توضیح داد: باید از نگاه کوتاه‌مدت و ابرازی نسبت به بازار سهام به نگاهی بلندمدت برسیم و به آن به عنوان بازار اول و اصلی ایران نگاه کنیم. با همین نوع دیدگاه فکر نمی‌کنم در روزهای پیش‌رو تا ا نتخابات 1400  و حتی تا پس از انتخابات شاهد تغییراتی جدی و منفی باشیم.

این حقوقدان برخلاف پیش‌بینی برخی کارشناسان بورس و نظرات مردم نسبت به عملکرد بازار سهام معتقد است مردم و سرمایه‌گذاران به این نتیجه رسیده‌اند که بازار سرمایه برای آنها بازاری سودآور، پربازده، مفید و با نقد شوندگی بالا است. درحالی که این نوع بازدهی را در دیگر بازارها مانند بازار خودرو، مسکن، طلا و ارز نخواهیم داشت.

او گفت: در ماه‌های گذشته بازار مسکن و خودرو با افزایش قیمت زیادی روبه رو شد و متاسفانه در نظام قانونی ما، ابزارهای نظارتی برای کنترل این بازارها عملکرد موفقی ندارند. اما در بورس قواعد و قوانینی وجود دارد که می‌تواند عملکرد درست و کنترل‌گری داشته باشند.

اسدی با بیان اینکه اگر این پیش فرض را داشته باشیم که پول باید از بازار سهام خارج شود نمی‌دانیم که مقصد این پول کجا خواهد بود، افزود: بازاری را نداریم که ظرفیت پذیرش نقدینگی بازار سرمایه را داشته باشد. همچنین به دلیل وجود مشکلات حقوقی و قانونی که در دیگر بازارها وجود دارد مردم در بورس نقدشوندگی بهتری را تجربه می‌کنند و همین دلیل است که فکر می‌کنم بازار سرمایه با روندی منفی و کاهش مشارکت روبه‌رو نمی‌شود.

این کارشناس حقوقی بازار سرمایه درباره عواملی که باعث بازگشت اعتماد مردم به بورس می‌شود، گفت: ما نیازمند قانونگذاری درست در مجلس برای حمایت بازار سرمایه و قانونگذاری‌هایی مفید، موثر و با ضمانت اجرایی در این بازار هستیم تا بتواند بازار سهام را در مسیر رشد و توسعه حرکت دهد برای مثال دستورالعمل بازارگردانی نیازمند اصلاح است تا هم به بهبود نقش بازارگردان در بازار سهام کمک کند و هم ضمانت‌های اجرایی را برای عمل نکردن بازارگردان به تعهدات خود در بازار سهام داشته باشد. در صورت تحقق این شرایط اعتماد از دست رفته سهامداران و مردم نسبت به بازار سهام برطرف می‌شود.