خواب زیاد چه بلایی سرتان می‌آورد؟

تحقیقات جدید نشان می دهند که هر دو مورد خواب ناکافی و خواب بیش از حد می توانند خطر مشکلات قلبی عروقی و مرگ زودرس را افزایش دهند. مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها گزارش می دهند که تقریبا یک سوم جمعیت ایالات متحده خواب کافی ندارند.

اخبار اجتماعی- این مراکز همچنین هشدار می دهند که محرومیت از خواب موجب افزایش خطر بیماری های مزمن مانند دیابت، بیماری های قلبی عروقی، چاقی و افسردگی می شود.

خواب بیش از حد نیز بر سلامت تاثیر می گذارد و به همان اندازه خواب کم منفی است.

محققان در تجزیه و تحلیل های خود اطلاعاتی در مورد وضعیت اجتماعی-اقتصادی افراد، شیوه های زندگی، فعالیت های بدنی، رژیم غذایی ، استفاده از داروهای مختلف و سابقه خانوادگی بیماری های مزمن را بررسی کردند.

نتایج تحقیقات نشان داد افرادی که به طور منظم بیش از ۶-۸ ساعت در شب می خوابند به احتمال بیشتری به مرگ زودرس یا بیماری قلبی عروقی دچار می شوند.

به طور خاص، خطر مرگ زودرس یا شرایط قلب و عروق برای افرادی که ۸-۹ ساعت خواب داشتند ۵ درصد بیشتر،

افرادی که ۹-۱۰ ساعت خواب داشتند، ۱۷ درصد بیشتر و به طور مشابه، افرادی که بیشتر از ۱۰ ساعت خواب داشتند، ۴۱ درصد احتمال ابتلا به مرگ زودرس یا مشکلات قلبی عروقی افزایش می یابد.

طبق مطالعات مدت زمان مطلوب خواب برای بزرگسالان ۶ تا ۸ ساعت در روز است.

خواب کم عامل اصلی مرگ و بیماری های قلبی-عروقی است و خواب بیش از حد شرایط زمینه ای برای ابتلا به این خطر را افزایش می دهد.

عموم مردم باید اطمینان داشته باشند که روزانه حدود شش تا هشت ساعت می خوابند. از سوی دیگر، افرادی که بیش از نه ساعت خواب در روز دارند بهتر است که به پزشک مراجعه کنند.