تدریس و آموزش مفاهیم تأمین اجتماعی در کتب درسی

محمدرضا جعفریان  درباره عملکرد این معاونت اظهار داشت:از سال 96 تاکنون اقدامات گسترده‌ای در معاونت فرهنگی و اجتماعی سازمان تامین اجتماعی اتفاق افتاده است که به عنوان عملکرد به بخشی از آنها اشاره می‌کنم. 

وی درباره برگزاری کارگاه‌های آموزشی پیشگیری و کاهش حوادث ناشی از کار اظهار داشت: با توه به تغییر رویکرد صندوق‌های بیمه‌های در سایر کشورها از سمت "غرامت‌محور" به "پیشگیری‌محور" و ضرورت ایجاد و نهادینه‌سازی این رویکرد در میان نهادهای فعال در این حوزه در کشور و بخصوص سازمان تامین اجتماعی این معاونت اقدامات و برنامه‌هایی را در این خصوص در دستور کار قرار داد. 

دوره‌های آموزشی پیشگیری از حوادث ناشی از کار جهت 50 هزار نفر از کارگران ساختمانی

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان تامین اجتماعی ادامه داد: تهیه دستورالعمل برگزاری دوره‌های آموزشی پیشگیری از حوادث ناشی از کار جهت 50 هزار نفر از کارگران ساختمانی سراسر کشور و تعیین وظایف هر یک از مجریان یکی از اقداماتی بود که در سال جاری اتفاق افتاد. 

جعفریان درباره انعقاد قرارداد با سازمان دانش‌آموزی به منظور بازدید دانش‌آموزان از واحدهای اجرایی سازمان نیز اظهار داشت: دومین دوره بازدید دانش‌آموزی از واحدهای اجرایی سازمان تامین اجتماعی با هدف ترویج و گسترش مفاهیم بیمه و تامین اجتماعی در سنین پایه اجرایی شد. 

وی ادامه داد: این طرح از بهمن 96 آغاز و در اردیبهشت 1397 به پایان رسید و بالغ بر 32 هزار نفر از دانش‌آموزان از 500 شعبه تامین اجتماعی بازدید به عمل آوردند. 

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان تامین اجتماعی به برگزاری بیستمین دوره مسابقات قرآنی سراسر کشور اشاره کرد و گفت: این دوره از مسابقات قرانی ویژه کارکنان شاغل در سازمان تامین اجتماعی با سه رویکرد صرفه‌جویی در هزینه‌ها، شفافیت و جامعیت در 6 رشته قرآنی با شرکت حدود 8 هزار نفر انجام شد. 

آموزش مفاهیم تأمین اجتماعی در کتب درسی

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه در حال حاضر کتب درسی درخصوص بیمه و تامین اجتماعی در مدارس تدریس می‌شود،‌گفت: جانمایی مفاهیم بیمه و تامین اجتماعی در کتب درسی مطالعات اجتماعی مقطع هنرستان و دبیرستان اتفاق افتاده است و تعداد 10 مورد از مفاهیم بیمه و تامین اجتماعی در مقاطع مختلف تدریس می‌شود. 

جعفریان در ادامه به برگزاری مسابقات کتابخوانی بر ای کارکنان تامین اجتماعی در سراسر کشور اشاره کرد و گفت : در سال‌های 96 و 97 مسابقات کتابخوانی برای کارکنان سازمان برگزار شد و این اقدام در راستای افزایش سرانه کتابخوانی در کشور بود که در سال 96 ، 4 دوره این مسابقات برگزار شد که حدود 10 هزار نفر شرکت کردند وتاکنون در سال جاری 5 دوره مسابقات کتابخوانی برگزار کردیم که حدود 17 هزار نفر در آن شرکت داشتند و کتاب‌هایی با عناوین سیره زندگی و سبک زندگی حضرت زهرا (س)، اصول و مبانی بیمه‌های تامین اجتماعی  و تامین اجتماعی توسعه فراگیر بوده است. 

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان تامین اجتماعی بیان داشت: ما به دنبال ارائه مفاهیم تامین اجتماعی به دانشگاه‌ها نیز هستیم و در  این خصوص اجرای برنامه گفتمان سازی مفاهیم تامین اجتماعی را در دانشگاه‌های کشور با همکاری موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی آغاز کردیم. در اجرای این برنامه گروهی از اساتید دانشگاه با ارائه دیدگاه‌های خود پیرامون تامین اجتماعی به طرح بحث‌های علمی، نظری و علمی از نظر بیمه و تامین اجتماعی اقدام می‌کنند و  جامعه دانشگاهی را با مفاهیم و کارکردهای تامین اجتماعی آشنا می‌کنند.

وی گفت: پیش‌بینی ما این بوده است که این برنامه در 52 دانشگاه کشور برگزرا شود که در حال حاضر جمعا در دو سال اخیر در 22 دانشگاه این کارگاه‌ها برگزار شده است. 

جعفریان بیان داشت: طرح جدیدی که در حوزه تامین اجتماعی و توجه به کارگران و کارفرمایان برگزار شده است راه‌اندازی کلینیک کارگاهی است که این طرح به صورت پایلوت در استان البرز در حال اجرا است و بزودی در سراسر کشور اجرایی می‌شود. 

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان تامین اجتماعی درخصوص این طرح اظهار داشت: شناسایی و طبقه‌بندی کارگاه‌های مشکل‌دار، بحرانی، نیمه بحرانی و فعال می‌تواند راهگشای تدوین برنامه‌ها و طرح‌های پشتیبان و کمک‌کننده با شد تا با ایجاد بسترهای خاصی برای تقویت بنگاه‌های اقتصادی و تولید محور مشکلات این بنگاه‌ها کاهش یابد. 

وی افزود: در کشور بیش از یک میلیون و 200 هزار کارگاه وجود دارد که بعضا ممکن است در شرایط خاصی دچار مشکل مالی شوند و قادر به پرداخت حق بیمه و بدهی‌های خود به سازمان نباشند بنابراین شناسایی و طبقه‌بندی این کارگاه‌ها و کمک به آنها می‌تواند به تداوم فعالیت این کارگاه‌ها کمک کند. 

جعفریان به راه‌اندازی مشاوره کارگاهی در کارگاه‌های فعال و جدید اشاره کرد و گفت: سازمان تامین اجتماعی با زیر پوشش قرار دادن گسترده وسیعی از آحاد جمعیت کشور و تعامل با بیش از یک میلیون و 300 هزار واحد صنعتی،‌ تولیدی و خدماتی با گروه‌های مختلف اجتماعی در ارتباط و تعامل مستمر است. از این رو آموزش کارفرمایان و پیمانکاران و رابطان بیمه‌ای آنها به عنوان پل ارتباطی میان سازمان و کارفرمایان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و از ابتدای سال 97 کارشناسان خبره سازمان در بیش از 50 کارگاه جدیدالتاسیس بزرگ حضور یافتند و مشاوره‌های بیمه‌ای لازم را دادند. 

اعزام 125 هزار نفر از بازنشستگان و مستمری‌بگیران به مشهد مقدس

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان تامین اجتماعی درباره طرح اعزام رایگان بازنشستگان و مستمری‌بگیران به سفر زیارتی مشهد مقدس نیز اشاره کرد و گفت: این طرح از سال 94 تاکنون با اعزام بیش از 100 هزار نفر در دست اقدام است و در سال جاری تاکنون 25 هزار نفر از بازنشستگان و مستمری‌بگیران به سفر زیارتی مشهد اعزام شدند. 

وی به اجرای طرح نسیم سلامت در قالب فعالیت‌های فرهنگی و ورزشی ویژه بازنشستگان و مستمری‌بگیران اشاره کرد و گفت: مسابقات مقدماتی در سراسر کشور در میان پنج میلیون نفر از بازنشستگان و مستمری‌بگیران در گروه آقایان و در 6 رشته ورزشی فوتبال، شطرنج،‌ دارت،‌ تیراندازی با تفنگ بادی و شنا و همینطور در حوزه بانوان در پنج رشته ورزشی شطرنج، دارت،‌ تیراندازی با تفنگ بادی ،‌ شنا و پینگ‌پنگ برگزار شده است.  

جعفریان بیان داشت: پیاده‌روی‌های بزرگ جامعه بازنشستگان و مستمری‌بگیران سازمان تامین اجتماعی نیز اخیرا با حضور 1500 نفر از بازنشستگان و مستمری‌بگیران در پارک ولایت با حضور مسئولان ارشد سازمان تامین اجتماعی برگزار شد. 

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان تامین اجتماعی درباره ارتقای سطح سواد سلامت بازنشستگان سالمند نیز گفت: این برنامه با هدف افزایش آگاهی و دانش بازنشستگان از نحوه مراقبت از خود، شناخت بیماری‌های مبتلا به دوران سالمندی،‌ افزایش سن تندرستی و ... مراحل مقدماتی و پایلوت خود را در سال 96 گذراند و در سال جاری با ابلاغ بخشنامه مربوط به 66 کارگاه در سراسر کشور اجرایی شده است و در حال حاضر بیش از 13 هزار و 600 نفر از این طرح بهره‌مند شدند. 

وی درباره بهبود سطح معیشت بازنشستگان و مستمری‌بگیران گفت: در این راستا طرحی مبنی بر ارائه تخفیف به بازنشستگان در بعضی از فروشگاه‌های زنجیره‌ای سراسر کشور اجرایی شده است که جزئیات این طرح بزودی ارائه خواهد شد. 

جعفریان درباره خدمات مرکز ارتباطات مردمی (CRM) اظهار داشت: در مرداد سال 95 به منظور پاسخگویی به سوالات و درخواست‌های مردم این مرکز راه‌اندازی شد و در ابتدا تماس‌های تلفنی و مراجعه حضوری از طریق تماس با 1420 در حوزه تهران بزرگ بود که در فاز دوم در سراسر کشور این سامانه پاسخگویی آغاز به کار کرد. 

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان تامین اجتماعی  گفت: با توجه به توزیع بسته حمایتی کالا از تاریخ دوشنبه 10 دی ماه 97 این مرکز در راستای تکریم ارباب رجوع و مشتری‌مداری آغاز به کار کرد و با توزیع مرحله دوم سبد کالا که در 28 دی ماه بود  آمار مراجعه به درگاه‌های این مرکز به شدت افزایش یافت به گونه‌ای که در برخی ساعات تعداد افراد صف انتظار سامانه تلفنی 1420 بالغ بر 150 نفر بودند. 

وی گفت: توزیع سبد کالا طبق آمارهای موجود موجب افزایش 114 درصدی مراجعین به درگاه‌های ارتباطی این مرکز در دی ماه در مقایسه با ماه گذشته بود. 

جعفریان بیان داشت: تعداد کل تماس‌های برقرار شده در ماه‌های دی و بهمن با شماره 1420 یک میلیون و 311 هزار و 143 مورد بوده است. 

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان تامین اجتماعی در ادامه درباره بیمه زنان خانه‌دار، گفت: با اطلاع‌رسانی‌های صورت گرفته و آگاهی مردم از خدمات تامین اجتماعی بیمه زنان خانه‌دار از 78 هزار نفر در ابتدای سال 95 به 158 هزار نفر در پایان آ ذر ماه سال 97 رسیده است.