صبح امروز بررسی طرح ساماندهی مالها در اجرای تکالیف طرح تفصیلی روی میز بررسی اعضای شورای شهر قرار گرفت و محمد سالاری رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران در تشریح این طرح، گفت: همانطور که میدانید طرحتفصیلی دارای چهار پهنه است که در سال ۹۱ ابلاغ شد و قرار بود تکالیف طرح تفصیلی نیز منتشر شود؛ اما با گذشت چند سال هنوز این اتفاق نیفتاده است.
وی با بیان اینکه بر اساس جلساتی که با وزارت صنعت، معدن و تجارت و اصناف برگزار کردهایم، مشخص شد میزان تحقق طرح تفصیلی نسبت به آن چیزی که فکر میکردیم کمتر بوده است، ادامه داد: نباید آنگونه باشد که هر کسی که میخواهد در پهنهها بسازد؛ بلکه بر اساس این طرح شهرداری ملزم است که میزان ساخت و ساز در پهنهها را مشخص کند و همچنین در مورد مال ها و مگامال های ساخته شده باید نسبت به مطالعات عارضه سنجی به منظور شناسایی عارضه هایی که در راستای ساخت این مجتمع های تجاری به شهر تهران وارد شده است اقدام کند.
سالاری با بیان اینکه باید برای رفع عارضه های این مجتمع های تجاری برنامههایی ارائه شود گفت: این ضوابط متعلق به بناهای تجاری بالای ۲۵۰۰ متر و تم های تجاری و اداری بالای ۵۰۰۰ متر است.
محسن هاشمی نیز در واکنش به این طرح گفت: ما نباید مصوبات گنگ را به تصویب برسانیم و باید ابعاد مختلف مصوبه روشن باشد تا دست تصمیمگیران برای تفسیر مصوبات کوتاه شود.
وی با بیان اینکه نیاز به اطلاعات بیشتری برای تصویب این طرح داریم، اظهارکرد: اگر این مصوبه گنگ تصویب شود قطعاً شهرداری در اجرا دچار مشکل می شود و احتمالاً این مصوبه تفسیر شده و رشوه و غیره دریافت خواهد شد.
به گزارش ایسنا، زهرا صدر اعظم نوری نیز در واکنش به این طرح گفت: در منطقه یک مجتمع های تجاری و اداری زیادی وجود دارد که منطقه را قفل کرده است و باید فکری به حال این مجتمع های تجاری احداث شده و در حال احداث داشته باشیم.
وی با بیان اینکه متاسفانه هر منطقهای مطابق میل و تشخیص خود پروانه صادر میکند به گونهای که حتی برخی پروندههای صادر شده، نظم مناطق مجاور را به هم میریزد، گفت: متأسفانه با وجود آنکه هزینههای زیادی برای ساخت رصدخانه شهری داده شده است اما هنوز لینک رصدخانه با مرکز صدور مجوز برقرار نشده است و هر روز وضعیت بدتر می شود.
به گزارش ایسنا، در نهایت فوریت این طرح به تصویب اعضای شورای شهر رسید و طرح به کمیسیون شهرسازی برگشت داده شد.