محققان دانشگاه آرهوس دانمارک دریافتند کودکانی که به دلیل عفونت بستری می شوند ۸۴ درصد بیشتر با ریسک ابتلا به اختلال روانی و ۴۲ درصد بیشتر با ریسک بالا تجویزدارو برای درمان اختلال شان روبرو هستند.
دکتر «اوله کوهلر فرزبرگ»، سرپرست تیم پژوهش، در این باره می گوید: «ارتباط عفونت با اختلالات روانی در مغز در حال رشد نشان می دهد که بین بدن و مغز ارتباط تنگاتنگی وجود دارد.»
یافته ها نشان داد این ریسک در مورد عفونت های شدیدتر که نیاز به بستری شدن در بیمارستان دارد بیشتر است. اما عفونت های با شدت کمتر هم که با دارو درمان می شوند با افزایش ریسک اختلالات روانی مرتبط هستند.
فرزبرگ در ادامه می افزاید: «به نظر می رسد عفونت و واکنش التهابی متعاقب آن، می تواند بر مغز فرد جوان تاثیر گذارد و بخشی از فرآیند ابتلا به اختلالات روانی باشد.»
به گفته وی، «اگرچه این مسئله می تواند ناشی از دلایل دیگری نیز باشد به عنوان مثال برخی افراد به لحاظ ژنتیکی در معرض ریسک بالا ابتلا به عفونت های بیشتر و اختلالات روانی هستند.»
به گفته محققان، عفونت های مکرر الزاما به بدن یا مغز آسیب نمی رسانند. در حقیقت، عفونت ها برای رشد سیستم ایمنی ضروری هستند. اما در مورد برخی افراد، عفونت می تواند بر مغز تاثیر گذارد و منجر به آسیب طولانی مدت شود، اگرچه این اتفاق نادر است.
در این مطالعه، محققان داده های بیش از یک میلیون دانمارکی را بین سال های ۱۹۹۵ و ۲۰۱۲ بررسی کردند. از بین این افراد، حدود ۴ درصد به خاطر اختلال روانی در بیمارستان بستری شده بودند و بیش از ۵ درصد به خاطر درمان شرایط شان دارو مصرف می کردند.
تیم تحقیق دریافت عفونت های درمان شده با دارو، بخصوص آنتی بیوتیک، با افزایش ریسک بیماری روانی مرتبط بود. میزان این ریسک براساس نوع اختلال روانی متفاوت بود. عفونت های باکتریایی با بالاترین میزان ریسک همراه بودند.
به گفته محققان، شایع ترین اختلالات روانی مرتبط با بیماری های عفونی شامل اسکیزوفرنی، اختلال اجباری-وسواسی، اختلالات شخصیتی و رفتاری، اوتیسم، اختلال بیش فعالی، و تیک های عصبی هستند.