چگونه خادم امام رضا(ع) در شهر خود شویم؟

علی اکبر عصارنیا در اولین نشست توجیهی مسئولان کانون‌های خادمیاری محله‌ای، تخصصی و رابطان شهرستان‌ها که در محل دفتر نمایندگی آستان قدس رضوی در کرمان برگزار شد، خدمت در بارگاه ملکوتی حضرت رضا(ع) را آرزوی بزرگی برای همه شیعیان دانست و گفت: پیش از این خادمی تنها به حرم مطهر رضوی محدود می‌شد اما در دوره مدیریت جدید آستان قدس رضوی، دایره خدمت و خادمی حضرت رضا(ع) به‌خارج از محدوده حرم مطهر گسترش پیدا کرده است.

مدیر مرکز امور خادمان آستان قدس رضوی اظهار کرد: در قالب طرح خادم، خدمت و مخدوم شرایطی فراهم شده که عموم علاقه‌مندان و آرزومندان واجد شرایط خدمت به بارگاه منور رضوی می‌توانند توفیق خدمت به آن حضرت را از مسیر خدمت به محرومان و مستمندان شهر و دیار خود یا ارائه خدمت و همکاری تخصصی با مجموعه‌ها و مؤسسات آستان قدس رضوی بیابند.

وی با بیان اینکه افراد از هر شهر و روستا در هر نقطه از کشور می‌توانند خدمتگزار این آستان ملکوتی باشند، بیان کرد: خادمیاران پس از ثبت نام اولیه در سایت، به تناسب توانمندی و تخصصی که دارند می‌توانند در شهر خودشان به محرومان و نیازمندان خدمت کنند، همچنین در طول سال نیز چند نوبت از توفیق تشرف و خدمت در حرم مطهر بهره‌مند خواهند شد.

عصارنیا خاطرنشان کرد: با توسعه خدمت در خارج از محدوده حرم مطهر رضوی افراد بی‌شماری توانسته‌اند خدمات تخصصی در عرصه‌های مختلف به زائران این بارگاه و محرومان ارائه ‌دهند.

مدیر مرکز امور خادمان آستان قدس رضوی با اشاره به اینکه تاکنون بیش از 120 هزار نفر در سراسر کشور در سامانه خادمیاران رضوی ثبت نام کرده‌اند، گفت: استان کرمان با ثبت نام 6 هزار نفر به‌لحاظ استقبال از این طرح در جایگاه خوبی قرار دارد.

وی با اشاره به اینکه از طریق دفاتر نمایندگی آستان قدس رضوی در استان‌ها مختلف زمینه‌ جذب و ساماندهی خادمیاران فراهم شده است، عنوان کرد: خادمیاران می‌توانند در حوزه‌های مختلف از قبیل اردوهای جهادی، زیارت اولی‌ها، زائران محروم، فرهنگی-آموزشی، کارآفرینی و اشتغال، بهداشت و درمان، اطعام و حمایت مالی از محرومان، مشاوره و روانشناختی و خادم‌یاران ستادی مشغول به‌خدمت شوند.

عصارنیا یادآور شد: کلیه خادمیاران که توفیق خدمت و تشرف به حرم مطهر را پیدا می‌کنند در 10 سال اول خدمت به‌عنوان خادمیار شناخته و پس از آن به درجه خدمه یا خادمی ارتقاء می‌یابند.