در حالیکه ضعف و خستگی، تب، از دست دادن اشتها، استفراغ و یرقان از علائم شایع هپاتیت B هستند، ممکن است برخی عوارض چشمی هم به دلیل ویروس هپاتیت B روی دهند.
واسکولیت شبکیه: التهاب عروق خونی ناشی از ضایعات به جامانده از تهاجم خارجی توسط ویروس یا باکتری موجب بروز واسکولیت شبکیه در داخل چشم میشود. کاهش جریان خون منجر به ایجاد لکههای سفید در شبکیه شده که به «نقاط پنبه ای» معروف هستند. این نقاط زمانی ظاهر میشوند که بافت شبکیه جریان خون و اکسیژن دریافت نمیکند.
فلج عصب سوم: از آنجائیکه هپاتیت B. میتواند موجب فلج شدن عصب سوم جمجمه شود، حرکت ماهیچه چشم هم میتواند در معرض خطر قرار گیرد. عصب سوم جمجمه، از مغز شروع شده و در کل بدن عبور میکند. از آنجائیکه این عصب مسئول حرکت چشم و تغییر اندازه مردمک چشم است، در صورت آسیب میتواند به چشمها و مردمکها صدمه بزند. چنین مشکلی زمانی اتفاق میافتد که اجزای سیستم ایمنی در یک محل تجمع یافته که در نتیجه منجر به کمبود جریان خون به عصب سوم شده و در نتیجه این عصب فلج میشود.
نوریت و یووییت اُپتیک: نوریت به عنوان مرگبارترین عارضه، نتیجه ایجاد التهاب حاد عصب باصره است که چشمها را به مغز متصل میکند. یووییت هم یک مشکل التهابی دیگر است که به بافت جلویی چشم آسیب میرساند. ضایعات سیستم ایمنی و آنتی بادیهای حمل شده از طریق ویروس مسئول بروز این مشکلات هستند.
عوارض جانبی درمان: متخصصان عنوان میکنند درمان هپاتیت B. میتواند دارای عوارض جانبی تاثیرگذار بر چشمها باشد. از اینرو دارو Interferon که برای درمان هپاتیت B. استفاده میشود میتواند منجر به بروز مشکلات چشمی به شکل رتینوپاتی شود. نقص در عروق خونی بخش سفید چشم، جداشدگی پرده شبکیه، نوروپاتی اُپتیک و افزایش فشار چشم میتواند ناشی از مصرف دارو Interferon باشد. حتی برخی از این مشکلات میتواند منجر به نابینایی شود.متخصصان توصیه میکنند در صورت ابتلا به هپاتیت حتما با چشم پزشک هم مشورت نمایید.