دکتر حبيب انصارين در گفت وگو با ايسنا، در تعريف اگزما اظهار کرد: اگزما يک اصطلاح کلي است که تحت عنوان التهاب پوست شناخته مي شود و مشخصات ويژه آسيب شناسي و بافت شناسي دارد. وي با اشاره به اين که اگزما به دو دسته اگزماي سرشتي و اگزماي تماسي تقسيم مي شود، گفت: در اگزماي سرشتي افراد داراي زمينه آلرژيک هستند. اين متخصص پوست و مو ضمن بيان اين که اگزماي سرشتي تحت تاثير عواملي ايجاد مي شود، اظهار کرد: امکان شروع اگزماي سرشتي از ۲ ماهگي وجود دارد و مي تواند تا سن۵۰ ۴۰ سالگي ادامه يابد.
وی اضافه کرد: اگزما می تواند به تنهایی بر روی پوست نمود یابد و یا این که با حساسیت فصلی و آسم همراه شود. به گفته انصارین امکان تبدیل اگزما و آسم به یکدیگر وجود دارد. به این معنا که ممکن است فرد مبتلا به آسم دچار اگزما شود و یا شخصی که گرفتار آسم و حساسیت های آلرژیک است، اگزما را نیز تجربه کند. عضو هیات مدیره انجمن متخصصان پوست ادامه داد: اگزما صورت، قسمت های پشت ساق پا و مانند آن را درگیر می کند. بدن این افراد از لحاظ ایمنی به گونه ای است که برخی عوامل داخلی و یا خارجی اگزما را شدت می بخشند اما در نهایت علامت های اگزما با افزایش سن محدود می شود. البته ممکن است این التهاب
پوستی در پشت دستها ادامه پیدا کند.
وي درباره تظاهرات باليني مبتلايان به اگزما توضيح داد: پوست اين افراد خشک شده و زمينه براي ايجاد حساسيت در مقابل عوامل عصبي، مصرف برخي غذاها، عوامل محيطي، تعريق زياد و برخي داروها را فراهم مي کند و يا ممکن است در طولاني مدت تبديل به آسم يا آلرژي شود. اين متخصص پوست و مو درباره اگزماي تماسي نيز اظهار کرد: اگزماي تماسي به دنبال تماس با مواد شوينده و مانند آن در دست ها و به ويژه در زنان خانه دار ايجاد و معمولا با قطع و کنترل تماس با مواد آسيب رسان، درمان شده و بهبودي مي يابد. انصارين در پاسخ به اين پرسش که آيا تماس مداوم با کرم هاي آرايشي و يا بدليجات موجب تشديد اگزماي
تماسي خواهد شد، گفت: هرگونه تماس با مواد شيميايي ممکن است ايجاد حساسيت کند حتي آب نيز به تنهايي مي تواند موجب ايجاد حساسيت شود، تماس با فلزات نيکلي نيز همين گونه اند، البته با تشخيص صحيح و رفع اين عوامل شاهد بهبودي اگزما خواهيم بود. وي در پايان توصيه کرد: افراد مبتلا به اگزما از برخورد با مواد شوينده پرهيز و حتي المقدور از کرم هاي مرطوب کننده و چرب کننده استفاده کنند. سعي کنند لباس پشمي نپوشند و محيط اطراف خود را آرام و به دور از تنش و استرس نگه دارند. افراد مبتلا به اگزماي تماسي نيز حتما با انجام آزمايشات، علت حساسيت را کشف و آن را کنترل نمايند.
شناسه خبر:
۷۲۴۸۶
تشدید اگزما با کرم های آرایشی و بدلیجات
عضو هیات مدیره انجمن متخصصان پوست با بیان این که تماس مداوم با کرم های آرایشی و یا بدلیجات موجب تشدید اگزمای تماسی خواهد شد، گفت: هرگونه تماس با مواد شیمیایی ممکن است ایجاد حساسیت کند، تماس با فلزات نیکلی نیز همین گونه اند با تشخیص صحیح و رفع این عوامل شاهد بهبودی اگزما خواهیم بود.
۰