کشف گونه‌های جدید از بیماری دیابت

کارشناسان در جدیدترین پژوهش‌های خود دریافتند بیماری دیابت انواع بیشتری از نوع یک و دو دارد.

در سال‌های پیش دانشمندان دو گونه از این بیماری را شناسایی کرده بودند، اما پژوهش‌های جدید نشان داده است گونه‌های بیشتری از دیابت وجود دارد.

دیابت نوع یک، بیماری خود ایمنی است که در آن، بدن ترشح انسولین را متوقف می‌کند، این بیماری معمولاً در کودکان مشاهده می‌شود اما در بزرگسالی نیز امکان دارد رخ دهد و دیابت نوع ۲، که در آن بدن نسبت به انسولین مقاومت پیدا می‌کند و فرد مجبور به مصرف دارو و رعایت رژیم غذایی ویژه می‌شود.

دیابت نوع دو، معمولاً به دلیل رژیم غذایی ناسالم، مصرف مواد قندی، بی تحرکی و کاهش فعالیت ایجاد می‌شود؛ پژوهش‌های جدید نشان می‌دهند دیابت نوع دو، خود به چهار دسته مختلف طبقه بندی می‌شود و شناخت دقیق‌تر این بیماری می‌تواند به درمان و پیشگیری از بروز آن کمک کند.

پژوهش درباره گونه‌های جدید بیماری دیابت به وسیله دانشمندان دانشگاه لندن، برروی ۱۴۷۷۵ نفر از داوطلبان سوئدی و فنلاندی انجام شده است، دانشمندان اعتقاد دارند هریک از انواع بیماری دیایت ویژگی و اثر‌های ژنتیکی خاص خود را دارند که سبب تمایز بین آن‌ها می‌شود و این خود یکی از دلایلی است که سبب دست نیافتن به موفقیت در درمان برخی بیمار‌ها می‌شود.

در دیابت نوع سه، بیماری با مقاومت به انسولین همراه است که سبب چاقی می‌شود؛ در دیابت نوع چهار، شباهت زیادی به دیابت نوع دو دارد، اما زیاد جدی نیست و افرادی نوجوان را درگیر می‌کند.

در دیابت نوع ۵، طیف وسیعی از بیماران را شامل می‌شود که بیشتر در رده سنی سالمند قرار دارند؛ کارشناسان بیماری دیابت را سریع‌ترین بیماری پیش رونده در عصر حاضر اعلام کرده اند که در سال‌های آینده نیز رشد تصاعدی خواهد داشت.

محققان اصلی‌ترین عامل موثر در ابتلای افراد به دیابت را ژنتیک، بی تحرکی و مصرف مواد غذایی ناسالم و شیرین اعلام کرده اند.

کارشناسان امیدوار هستند در آینده با استفاده از نتیجه‌های این پژوهش بتوانند به درمان‌های موفق تری برای بیماران دست یابند.

نتایج این پژوهش در مجله لنست (Lancet Diabetes & Endocrinology) به چاپ رسیده است.