جرم های دندانی در نتیجه دمینرالیزه شدن و تخریب بافت دندان ها بروز می کند و شامل آسیب های دائمی روی سطح دندان ها هستند که به مرور به حفره های کوچک و لکه های سیاه تبدیل می شوند. جرم ها از مازاد اسیدهای ترشح شده توسط باکتری ای که در دهان رشد می کنند به وجود می آیند.
این جرم ها همچنین به دلیل بقایای غذاها یا عدم رعایت بهداشت دهان و دندان روی دندان ها می مانند و انبار می شوند. معمولا جرم های دندانی بین کودکان و نوجوانان دیده می شود، اما در هر سنی حتی دوره نوزادی نیز امکان بروز جرم دور از ذهن نیست.
توجه دائم به سلامتی دهان بسیار مهم است، چون اگر جرم دندان گسترش پیدا کند ممکن است عصب ها و رگ های خونی را درگیر کرده و درد و عفونت ایجاد کند و حتی به از دست دادن دندان ها منجر شود. بهترین کار پیشگیری از بروز جرم است. اگر به روش های طبیعی علاقه دارید می توانید با استفاده از مواد کاملا طبیعی ماده جرم گیر تهیه کرده و دندان هایتان را از شر جرم خلاص کنید.
علت بروز جرم دندان
جرم دندان در نتیجه فرآیندهایی بوجود می آید که با تشکیل پلاک روی مینای دندان شروع می شود. حتما می دانید که مینای دندان محافظ دندان ها می باشد. بنابراین این پلاک ها به صورت لایه ای از بقایای مواد غذایی و باکتری ها تشکیل شده و سپس به صورت جرم در می آیند. اسیدهای آزاد شده از پلاک های دندانی نیز به دمینرالیزه شدن مینای دندان منجر می شود و این مسئله نیز به دندان ها آسیب های جدی وارد کرده و باعث خراب شدن آنها می شود. باکتری ها و اسیدهایی که روی دندان ها رشد کرده و منتشر می شوند نیز آسیب های جدی به بار می آورند.
خوشبختانه با اقدامات زودهنگام می توان از افتادن دندان ها جلوگیری کرد. با این حال توجه داشته باشید که اگر عفونت گسترش پیدا کند ممکن است پالپ دندان یعنی رگ ها و عصب ها را هم درگیر کند. به این ترتیب آسیب به رگ های خونی و عصب های دندان می رسد به طوری که دندان به طور کامل خراب می شود.
عوامل موثر در ایجاد جرم دندانی
همه مردم به واسطه عوامل متعددی در معرض جرم دندان قرار می گیرند. از جمله عوامل اصلی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
_مواد غذایی سرشار از قند و نشاسته
_نوشیدنی های گازدار
_مسواک زدن نادرست
_کمبود فلوئور
_خشک شدن دهان
_رفلکس اسید معده
_مصرف دخانیات
_اختلالات خواب
علائم ایجاد جرم های دندانی
علائم بالینی جرم های دندانی در بیماران مختلف متفاوت است و برحسب شدت و مکان آن علائم متفاوتی بروز می دهند. در مراحل اولیه آن جرم های دندانی بدون علامت مشهودی است. به تدریج که این جرم ها گسترش پیدا می کنند علائم زیر نیز بروز می کنند:
_دردهای دندانی ناگهانی و بدون علامت ظاهری
_حساسیت دندان ها
_دردهای خفیف در حین خوردن و نوشیدن مواد غذایی یا نوشیدنی های شیرین، داغ یا سرد
_حفره های مشهود در دندان ها
_لکه های قهوه ای، سیاه یا زرد روی تمام سطح دندان
_دردی که در حین خوردن برخی مواد غذایی بروز می کند
_بوی بدن دهان
مشکلات ناشی از جرم دندانی
عدم درمان و رفع جرم های دندانی باعث بروز مشکلات و عوارضی در دندان ها و دهان می شود که شایع ترین آنها به قرار زیر است:
_آبسه دندان
_دردهای شدید
_تورم و چرک کردن دندان
_دندان های شکسته یا آسیب دیده
_تغییرات در وضعیت قرارگیری دندان ها
_مشکل در جویدن غذا
روش طبیعی برای درمان و پیشگیری از جرم ها
هر علامت جرم دندانی باعث توسط دندانپزشک بررسی شود. با این حال، با تکمیل درمان می توانید از برخی روشهای طبیعی و جایگزین برای مراقبت بیشتر و پیشگیری از مشکلات جدی تر استفاده کنید. در ادامه روش تهیه یک درمان طبیعی قوی را آموزش می دهیم که با بدون آسیب به دندان ها و لثه ها با عفونت و مشکلات ناشی از جرم ها مقابله می کند.
مواد لازم
آب 1 قاشق غذاخوری(15 میلی لیتر)
روغن نارگیل نصف قاشق غذاخوری(7 گرم)
روغن نعنا یک چهارم قاشق غذاخوری(3 گرم)
پودر کلروفیل نصف قاشق غذاخوری(7 گرم)
خاک دیاتومه 3 قاشق غذاخوری(45 گرم)
جوش شیرین یک چهارم غذاخوری(3 گرم)
روش تهیه
برای تهیه این محصول طبیعی به یک ظرف پلاستیکی، قاشق یا چنگال و مسواک نیاز دارید. دیاتومه نوعی خاک است که از بقایای فسیلی جلبک های تک سلولی به دست می آید. تهیه بقیه مواد لازم نیز کار سختی نیست. کافیست تمام مواد را تهیه کنید و داخل ظرف پلاستیکی بریزید و با قاشق یا چنگال هم بزنید. مطمئن شوید که یک خمیر یکدست حاصل شده است و بافتی شبیه به خمیردندان داشته باشد.
روش استفاده
خمیر به دست آمده را روی مسواک گذاشته و مسواک بزنید. این خمیر را بعد از هر بار غذای اصلی استفاده کنید. این محصول طبیعی را به مدت حداقل یک ماه استفاده کنید تا به نتایج دلخواه برسید.
مراقبت های دیگر برای مقابله با جرم دندان
علاوه براستفاده از این محصول طبیعی لازم است که از دیگر روشهای کلیدی نیز برای کنترل جرم دندانی استفاده کنید. برای این کار لازم است که مصرف مواد غذایی شیرین، شیرینیجات صنعتی و فراوری شده بپرخیزید. به جای نوشیدنی های گازدار و نوشابه ها از نوشیدنی های طبیعی(غیراسیدی) و آب استفاده کنید.
در رعایت بهداشت دهان و دندان دقت بیشتری داشته باشید و هر روز دو تا سه مرتبه مسواک بزنید. از نخ دندان استفاده کنید و در صورت مشاهده نخستین علائم جرم دندان به دندانپزشک مراجعه کنید. استفاده از این خمیر مخصوص طبیعی قبل از تشدید جرم ها و عفونت بسیار کارساز است.