داریوش نسبیتهرانی مدیرعامل انجمن صرع ایران در خصوص بیماری صرع توضیح داد: این بیماری در واقع نوعی اختلال در کارکرد مغز است که به صورت ناگهانی بروز میکند و قسمتی از مغز دچار اختلال عملکرد میشود.
وی افزود: با ایجاد این اختلال امواجی به صورت پارازیت در مغز ساطع میشود که ممکن است حالت سرگیجه گذرا به فرد دست دهد. اگر این حالت فرم تکرارشونده داشته باشد میتوان گفت اختلال صرع رخ داده است و نیاز به یک درمان طولانیمدت داریم.
مدیرعامل انجمن صرع ایران گفت: در مواقعی ممکن است این بیماری کاملاً درمان شود و همچنین در برخی مواقع نیز ممکن است فرد تا پایان عمر نیازمند مصرف دارو باشد.
نسبیتهرانی در خصوص عوامل بروز صرع توضیح داد: بخشی از عوامل بروز صرع ناپیداست و اما حوادث دوران جنینی، اتفاقات قبل از زایمان، عوارض حین زایمان میتواند در بروز این بیماری نقش ایفا کند.
وی با بیان اینکه بیماریهای دوران نوزادی کودک و تروما از جمله دیگر عوامل بروز صرع هستند، گفت: بیماریهای عفونی و همچنین سکتههای مغزی در دوران پیری نیز میتواند نقش اساسی در بروز این بیماری ایفا کند.
این متخصص مغز و اعصاب در خصوص آزمایشهای ژنتیک قبل از بارداری توضیح داد: با انجام آزمایشهای ژنتیک قبل از بارداری نمیتوان این بیماری را شناسایی کرد. به دلیل اینکه این آزمایشها اغلب بیماریهای غالب را از نظر ژنتیکی بررسی میکنند.
مدیرعامل انجمن صرع ایران در خصوص آمار مبتلایان به این بیماری در کشور، گفت: طبق آمار جهانی حدود نیم تا یک درصد از جمعیت جهان به بیماری صرع مبتلا هستند، این آمار در جامعه ما حدود 600 تا 700 هزار نفر تخمین زده میشوند که اغلب این افراد به دلیل مسائل فرهنگی بیماری خود را انکار میکنند.
وی در پایان گفت: آمار افراد مبتلا به بیماری صرع که در این انجمن ثبتنام کردهاند بسیار پایین است و امیدواریم سایر افراد مبتلا به این بیماری نیز خود را به انجمن صرع ایران معرفی کنند.