کارشناس ارشد تغذیه در دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز، گفت: در شروع روند جوانه زدن، نشاسته موجود در دانه شکسته و به قندهای ساده تبدیل می شود و این امر در کاهش قند خون و کلسترول خون موثر است؛ به همین علت متخصصان بر مصرف انواع جوانه ها به ویژه جوانه گندم، جوانه ماش و جوانه عدس و انواع سبوس ها را در برنامه غذایی، تاکید می کند.
"فاطمه شفیعی" کرد: در روند جوانه زدن، میزان ویتامین ها و پروتئین ها افزایش می یابد و میزان انرژی و کربوهیدرات موجود در آنها کاهش پیدا می کند که این نکته می تواند برای کسانی که به کاهش وزن فکر می کنند جالب باشد.
او با بیان اینکه معمول ترین جوانه های موجود، جوانه گندم، عدس و ماش هستن،. ادامه داد: جوانه ها به طور کلی در گروه سبزی ها قرار می گیرند اما، ترکیبات بسیار بهتر و بیشتری نسبت به این گروه دارند.
این کارشناس ارشد تغذیه، افزود: در فرآیند جوانه زنی، تغییرات بسیار و مفیدی بر روی دانه ها صورت می گیرد، این تغییرات موجب بیشتر شدن مواد مغذی موجود و ایجاد ترکیباتی مانند ویتامین های B6و B12، ویتامین C، ویتامین E و مواد معدنی می شود.
شفیعی اضافه کرد: ویتامینE موجود در جوانه ها نقش موثری در حفظ و سلامت پوست و پیشگیری یا کندی روند پیری سلول ها دارد، ویتامین C نیز بسته به نوع جوانه متفاوت است اما نسبت به میزان آن در دانه افزایش می یابد.
جوانه ها و مهار سرطان
او گفت: جوانه ها همچنین دارای مواد معدنی مانند سلنیوم هستند که به عنوان یک آنتی اکسیدان بسیار مهم و پیشگیری کننده از آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد می توانند در پیشگیری از سرطان ها نقش داشته باشند؛ همچنین منیزیم موجود در جوانه ها می تواند در کارکرد درست عضلات موثر باشد.
این کارشناس ارشد تغذیه، در مورد دانه خشک سبزی ها، غلات و حبوبات گفت: این دانه ها فاقد ویتامینC هستند اما در هنگام جوانه زدن مقدار زیادی ویتامینC تولید می کنند که در متابولیسم پروتئین های بدن نقش بسیار مهمی ایفا می کند؛ از دیگر فواید جوانه ها آماده سازی غذا برای هضم و جذب است که این عمل به وسیله آنزیم های موجود در جوانه ها صورت می گیرد.
شفیعی در پایان یادآور شد: جوانه ها به مقدار زیادی دارای فیبر و آب هستند که باعث دفع کامل مدفوع شده، همچنین مانع از سرطان روده می شوند؛ جوانه ها سرشار از ویتامین ها، املاح و آنزیم ها هستند و مصرف آنها یکی از بهترین روش ها برای حفظ سلامت بدن است