سیدضیاالدین در خصوص بهترین مواد غذایی برای وعده صبحانه اظهار داشت: صبحانه بهترین وعده غذایی است که سبب میشود مقدار قند و پروتئینی که بدن برای ساخت و جایگزینی انواع و اقسام ترکیبات دفاعی و سیستم دفاعی و ایمنی لازم دارد در اختیارش گذاشته شود؛ از همین رو همواره توصیه میشود این صبحانه مجموعهای از کربوهیدراتهای پیچیده و پروتئین باشد.
وی تصریح کرد: برای کربوهیدراتهای پیچیده میتوان از غلات نام ببریم، مانند نانهای سبوسدار، تلفیق نان با انواع و اقسام مواد پروتئینی مثل پنیر و مغزها و دانههای گوناگون مانند گردو یا نان و عدسی، نان و کوکو سیب زمینی، نان و شامی خصوصاً برای بچهها بسیار مفید است.
وی توصیه کرد: برای اینکه بدنمان را با شرایط اکولوژیکی محیط زندگیمان هماهنگ کنیم و مثلث حفظ حیات که شامل میزبان، محیط و عوامل بیماریزا زنده و پویا باشد و همواره توان مقابله با عوامل بیماریزا داشته باشیم، میوهها و سبزیجات همان فصل را به وعده صبحانه اضافه کنیم. سبزی خوردنهای فصل یا میوههای فصل که میتواند گاهی نان و پنیر و انگور، نان و پنیر و طالبی یا مخلوطی از هفت غله با شیر باشد، برای صبحانه مفید است.
به گفته مظهری در هفت روز هفته، هفت وعده صبحانه داریم که برای هر روز آن میتوان برنامه خاصی داشت و برنامهریزی کرد که روزی یک ماده از مواد غذایی را بخوریم. به طور نمونه نان، تخممرغ،گوجهفرنگی و خیار با نان یا مخلوطی از غلات همراه با شیر مثل شیربرنج یا فرنی میتواند ویتامینهای مورد نیاز بدن را به ویتامینهای محلول در آب و چربی و مواد معدنی که بالغ بر 16 ماده معدنی ساختاری و کلیدی و هدایتی و 20 اسید آمینه که برای بچه ها ضروری و حیاتی است تبدیل کند.
وی در پایان گفت: باید مواد اولیه و سالم را در اختیار بدن بگذاریم تا سلولهای سالم را آماده کنند. سلولهای سالم، بافت سالم و بافت سالم ارگانهای سالم برای بدن فراهم میکند.