دکتر بابک زمانی با اشاره به اینکه در سالهای اخیر دو حوزه قلب و مغز بسیار به هم نزدیک شدهاند، عنوان کرد: حتی بسیاری از داروهای قلب و مغز هم با یکدیگر مشترک هستند. روشهای تشخیصی بیماریهای آنها نیز با یکدیگر مشترک شدهاند. تا سال 2014 گفته میشد حدود 20 درصد سکتههای مغزی علت قلب دارند اما از سال 2016 این رقم به دستکم 45 درصد رسیده است.
وی گفت: حتی تشخیص صرع و بیمنظمیهای قلب به هم نزدیک شده است و بسیاری از بیماران ممکن است هر دو مورد را داشته باشند. خیلی از بیماران ممکن است هر دو را داشته. بطورکلی هرچه پیش میرویم تقسیمبندی رشتههای پزشکی که در گذشته وجود داشته هماکنون به تغییر نیاز دارد. به عنوان مثال نیاز است که رشته نوروکاردیولوژی جا بیفتد جا داره جا بیفتد و تعدادی از متخصصین علاقه داشته باشند تا به این فصل مشترکها رسیدگی کنند.
رئیس انجمن سکته مغزی ایران با اشاره به عملکرد مثبت و قوی وزارت بهداشت در حوزه رسیدگی به حوزه سکته مغزی و درمان آن اظهار کرد: وزارت بهداشت به صورت دائم ثبت موارد سکته مغزی را در بخشها و شهرهای مختلف پایش میکند و به مسائل و مشکلات این حوزه رسیدگی لازم را دارد.
زمانی با بیان اینکه طی شش ماه گذشته حدود 1000 مورد سکته مغزی در کشور درمان شده است، عنوان کرد: در برخی شهرهای هنوز بحث درمان سکته مغزی جا نیفتاده و نیاز به فرهنگ سازی و اطلاع رسانی بیشتر دارد. در برخی شهرهای کوچک هم انصافا کارهای بزرگی شده و این شهرهای بعضا به به استانداردهای بینالمللی هم رسیدهاند. به عنوان مثال زنجان رتبه اول را در این زمینه کسب کرده است. در این شهر تا چند سال پیش یک مورد درمان سکته مغزی هم وجود نداشت اما در حال حاضر توانسته به اندازه یکی از شهرهای آمریکا به استاندارد درمان سکته مغزی برسد. این نشان میدهد دسترسی به وضعیت استاندارد در درمان سکته مغزی در سایر شهرهای کشور نیز امکان پذیر است.