راحله زارعشاهی درباره قاعدگی زنان اظهار کرد: عادت ماهیانه، ریزش بافت داخلی رحم است که بهصورت خونریزی در هر ماه برای یک زن بالغ و سالم بروز میکند.
وی افزود: در واقع منظم بودن عادت ماهیانه یک زن نشانه سلامت جسمی و حتی روانی او است؛ تعداد روزهای خونریزی، میزان خون دفعشده، رنگ خون دفعشده و قوام آن از جمله عوامل مهمی هستند که هرگونه تغییر در آنها نشانه اختلال در سیستم بدن یک زن است.
این دکترای داروسازی سنتی تصریح کرد: در منابع طب ایرانی نیز بخشهای زیادی به بیماریهای زنان بهخصوص اختلالات عادت ماهیانه پرداخته شده است برای نمونه در کتاب ذخیره خوارزمشاهی آمده است "حیضی (قاعدگی) که در مدت, در کیفیت و کمیت معتدل باشد, موجب تندرستی, صلاح و پارسایی زنان است و حیض معتدل آن است که در هر ماه یک بار زن قاعده شود".
زارعشاهی خاطرنشان کرد: بنابراین هرنوع لکهبینی قبل یا بعد از شروع عادت ماهیانه، تغییر رنگ خون دفعشده چه بهصورت سیاه, قهوهای رنگ یا بهصورت آبکی و کمرنگ شدن، دفع لخته و کم شدن یا زیاد شدن تعداد روزهای خونریزی همه نشانه بروز اختلال در رحم یا اعضای مشارک آن است که نیاز به مراجعه به طبیب دارد؛ سلامت جسمی و روانی زنان یک جامعه ضامن سلامت کل جامعه است.