سید حسن هاشمی در دیدار مقامات وزارت بهداشت کشور آلمان گفت: مسئولان عالی هر دو کشور ایران و آلمان بر تقویت روابط در تمام زمینهها اراده خوبی دارند و کشور آلمان به عنوان شریک تجاری شناخته شده ایران محسوب میشود که امیدواریم در حوزه سلامت نیز این اتفاق بیفتد.
وزیربهداشت افزود: مطمئن هستم، دوستان آلمانی ما با توانمندی های نسبی ایران در حوزه علوم پزشکی، شبکه بهداشتی و خدمات پزشکی آشنا هستند، در ایران علوم پزشکی در نظام ارائه خدمات بهداشتی درمانی ادغام شده، به این معنا که آموزش عالی ما در وزارت بهداشت ادغام شده است و علاوه بر دارو و بهداشت و درمان، کار آموزش پزشکی را در 91 دانشکده طب با 200 هزار نفر دانشجو در سال دنبال میکنیم.
دکتر هاشمی گفت: در حوزه غذا و دارو و خدمات بیمارستانی به ویژه در صنعت تجهیزات پزشکی زمینه های همکاری قابل توجهی بین دو کشور ایران و آلمان وجود دارد چرا که بین شرکت های ایرانی و آلمانی بیش از نیم قرن همکاری های زیادی وجود داشته و دارد.
وزیربهداشت خاطرنشان کرد: این سفر و اتفاقاتی که بعداز توافقات هستهای روی داد، میتواند زمینه ساز این باشد که در دولت دوم دکتر روحانی مقدمهای برای ارتباط گسترده تر شرکت های آلمانی و ایرانی فراهم شود.
هاشمی گفت: یکی از درخواست های ما این است که سفیر محترم آلمان و آقای اشتروپه (قائم مقام وزیربهداشت آلمان) کمک کنند، تا قراردادمان با شرکت آلمانی، برای خرید 45 دستگاه بالگرد که در آلمان ساخته می شود را نهایی کنیم.
وزیربهداشت تصریح کرد: در عین حال تصور میکنم در نوسازی صنایع دارویی که عمدتا غیر دولتی است، می توانیم همکاری داشته باشیم.
هاشمی ادامه داد: در حوزه دارو هم اگر مشوق هایی وجود داشته باشد، اگرچه در زمینه دارو بیشتر با کشور فرانسه کار می کنیم، اما به دلیل وجود صنایع قوی و محصولات خوب آلمانی امکان توسعه روابط اقتصادی بین شرکت های دارویی ایران و آلمان بیش از گذشته وجود دارد.
وزیربهداشت گفت: طبیعی است که دولت ایران از سرمایه گذاری های مشترک برای دستیابی به فناوری و ایجاد اشتغال و بازار کار درحوزه سلامت در ایران استقبال می کند. ایران با کشورهای پیرامون خود که سابقه فرهنگی طولانی دارد، بازاری با جمعیت 400 میلیون نفری را تشکیل میدهد، بنابراین در صورتی که طرف آلمانی نیز موافق باشد، در آن حوزه هم همه نوع آمادگی را داریم.
هاشمی با اشاره به نیاز کشور به بیش از 50 هزار تخت بیمارستانی گفت: سرمایه گذاران ایرانی و آلمانی در این حوزه کاری مشترک، می توانند همکاری نمایند و این امکان (ساخت بیمارستان و تجهیزات) برای شرکای ایرانی ما و همچنین طرف آلمانی فراهم است.
وزیربهداشت تصریح کرد: در حوزه کشاورزی با توجه به اینکه یکی از مهم ترین واردات ما از آلمان در گذشته سموم برای استفاده کشاورزی بوده است، گفت: هرچند این موضوع برعهده وزارت جهاد کشاورزی است، اما در این حوزه نیز می توانیم نقش موثری داشته باشیم، متاسفانه به دلیل تحریم ها از محصولات آلمانی محروم شدیم و به جای آن محصولات کم کیفیت تر و پرعارضه ای وارد می شد که این هم حوزه تجاری مشترکی می تواند باشد که امیدواریم توسعه پیدا کند.
هاشمی گفت: در دولت اول دکتر روحانی 24 هزار تخت بیمارستانی احداث شد که سهم آلمان در تجهیز آنها کمتر از 20 درصد است، به نظر می رسد که در دولت دوم دکتر روحانی همین تعداد تخت یا بیشتر تحویل بدهیم و امیدوارم وزیرمحترم بهداشت کشور آلمان، شرکت های آلمانی را برای سرمایه گذاری مشترک با ایران ، تشویق کنند.
وزیربهداشت در پایان خاطرنشان کرد: امیدوارم که انتخابات آینده آلمان خوب پیش برود و درعین حال پیشاپیش این انتخابات را تبریک می گویم و از وزیربهداشت آلمان دعوت می کنم، به ایران سفر کند.