سیدتقی نوربخش در نشست خبری که به مناسبت هفته دولت برگزار شد، اظهار داشت: در هفته دولت در 19 استان پروژههایی به بهره برداری میرسند و یا کلید زده خواهند شد.
وی افزود: در استان های آذربایجان غربی، اردبیل، اصفهان، البرز، تهران، چهارمحال و بختیاری،خراسان شمالی و جنوبی و رضوی، خوزستان، سمنان، فارس، قزوین، کردستان، گیلان، مازندران و هرمزگان از جمله استانهایی هستند که افتتاح پروژه خواهند داشت.
نوربخش بیان داشت: تأمین اجتماعی تنها صندوقی است که از حیث محاسبات بیمهای هنوز میان منابع و مصارفش تعادل وجود دارد و ضریب پوشش 5 را حفظ کردهاند.
نوربخش با اشاره به اینکه ماهیان 6 هزار میلیارد تومان هزینههای سازمان تأمین اجتماعی است، گفت: این هزینهها بدون اتکا به منابع عمومی و دولتی تأمین شده است و ماهانه بالغ بر 4 هزار و 200 میلیارد تومان مستمری و بیمه بیکاری بدون دیرکرد پرداخت میکنیم.
وی به چالش صندوقها در منابع و مصارف اشاره کرد و گفت: براساس اعلام رئیسجمهور، بیش از 150 میلیارد تومان در سال صرف تعهدات صندوقهای بیمهای در بخشهای مختلف میشود که معادل نیمی از بودجه دولت است.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی گفت: هزینههای این سازمان در طول سال 80 هزار میلیارد تومان است که این سازمان برخلاف دیگر صندوقهای بیمهای بدون اتکا به بودجه عمومی، هزینه های خود را تأمین میکنند.
نوربخش به پرداخت تعهدات تأمین اجتماعی به مراکز درمانی اشاره کرد و گفت: سازمان تأمین اجتماعی بابت دارو 1800 میلیارد تومان از مراکز دولتی و خصوصی طلبکار است، البته با توجه به اینکه دارو کالای استراتژیک است، سازمان سعی کرده در رابطه با تأمین مواد اولیه و تولید دارو مشکلی ایجاد نشود.
وی درباره پرداخت مطالبات مراکز درمانی طرف قرارداد با سازمان تأمین اجتماعی گفت:تا یک ماه آینده تمامی مطالبات سال 95 پرداخت میشود که عددی بالغ بر 120 میلیارد تومان است.
وی درباره بیمه کارگران ساختمانی گفت: تاکنون یک میلیون و 100 هزار نفر از کارگران ساختمانی تحت پوشش بیمه قرار گرفتند که سازمان 1600 میلیارد تومان برای این کارگران هزینه میکند، ولی از 15 درصد پروانههای ساختمانی، تنها 900 میلیارد تومان به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت میشود که از این رو، 700 میلیارد تومان در این حوزه کسری داریم، بنابراین در راستای رفع این مشکل، به دنبال راهکارهایی برای تأمین بودجه در این خصوص هستیم.
وی درباره ارائه کارت هوشمند سلامت به بیمه شدگان تأمین اجتماعی گفت:از ابتدای امسال تا مردادماه 25 میلیون نسخه الکترونیک و پرونده الکترونیک در مراکز درمانی ملکی تأمین اجتماعی صادر شده است.
وی گفت: سازمان تأمین اجتماعی 420 مرکز درمانی دارد که در این مراکز بیمه شدگان میتوانند بدون دفترچه و با نسخ الکترونیک، خدمات خود را دریافت کنند.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی ابراز امیدواری کرد در دولت دوازدهم خدمات درمانی سازمان تأمین اجتماعی با همکاری وزارت بهداشت و دیگر دستگاههای مربوطه بدون دفترچه درمانی ارائه شود.