مطالعات جدید می گویند که بیش از ۳۰ درصد از ما از تورم و نفخ شکم متناوب رنج می بریم.
گاهی به دلایل مختلف ورم هایی وجود دارند که نه تنها عدی نیستند بلکه بی شک از شکل گیری یک بیماری خبر می دهد.
استفاده بیش از حد از مایعات، فیبروئید های رحمی، نفخ شکم، مشکلات معده، اختلالات روده ای و حتی کارکرد ناهنجار تخمدانها همه و همه از مشکلاتی هستند که می توانند سبب تورم شود.
بسیاری از این بیماریها به راحتی قابل شناسایی توسط خود شخص نیستند. چرا که به دلیل یک تورم ساده ممکن است بیمار اهمیت چندانی به آن ندهد. در صورتی که یک کیست کوچک تخمدان می تواند در گذشت زمان و کم اهمیتی فرد به سرطان تخمدان تبدیل گردد.
اگر ورم و نفخ شکم شما همراه با این علائم است حتما هر چه زودتر به پزشک مراجعه کنید.
درد ناحیه لگن
گاهی اوقات خانمی به تصور اینکه نفخ شکم دارد از این موضوع به راحتی می گذرد اما باید بدانید نفخ شکم همراه با درد لگن امری غیر طبیعی است.
زنان گاهی ورم و نفخ شکمشان را مرتبط به علائم قبل از قاعدگی و یا خوردن مواد غذایی نفاخ می دانند. در صورتی که اینچنین نیست!
آگاهی از سرطان های مربوط به زنان از جمله سرطان تخمدان با علائم خاص و احساس ناراحتی در ناحیه لگن کاری صد در صد مطمئن و امکان پذیر نخواهد بود.
بسیاری از انکولوژیست های متخصص زنان بر این باورند که سرطان تخمدان همراه با انباشت مایع در شکم و وضعیت آسسیت و یا فشار توده های تخمدان بر لگن همراه خواهد بود ولی علائم بسیار دیگری نیز می تواند از وجود همچین بیماری بزرگی خبر دهد. اما به دلیل آنکه بیماری های مختلفی در ناحیه لگن می تواند مشکلات زنان باشد، تشخیص دقیق بیماری از سرطان را کمی دشوار می سازد.
از هر دو زن تنها یک زن می تواند از وجود سرطان تخمدان آگاهی پیدا کند. و با پی بردن به علائم و نشانه های سرطان این بیماری را درمان کند.
برخی دیگر از علائم مانند فیبروئید ها از جمله علائم یک وضعیت خوش خیم است.
برخی از آزمایشات مانند غربالگری سرطان تخمدان یا سونوگرافی های ترانس واژینال و یا آزمایش های خون که با بالا بودن سطح پروتئین می تواند بیمار را از شروع یک سرطان آگاه سازد.
نفخ شکم همراه کاهش وزن
از دیگر بیماریهایی که می تواند خانمها را بیشتر از آقایان گرفتار کند، سلیاک (celiac) یک بیماری روده ای است.
اگر چه کاهش وزن و اسهال از نشانه های این بیماری می تواند باشد اما اغلب افراد این مساله را مرتبط به بیماری روده نمی پندارند.
در حدود ۱ درصد از جمعیت جهان مبتلا به این بیماری می باشند. در این بیماری شخص پروتئینی به نام گلوتن را که در غذاهایی مانند گندم، جو وجود دارد را نمی تواند بپذیرد. یعنی سیستم ایمنی بدن گلوتن را نمی پذیرد و همین امر موجب آسیب به پوشش روده خواهد شد.
۸۳ درصد از مردم در تشخیص این بیماری دچار مشکل می شوند و می توان گفت که بیشتر افراد درک درستی از ابتلا به این بیماری ندارند. نیمی از بزرگسالان علائمی مرتبط با بیماری سلیاک در روده خود را دارند که آن را نادیده و یا مرتبط با مسئله ای دیگر می دانند.
ایجاد زخم روی پوست، سردرد، کم خونی و کاهش وزن از جمله علائم بروز سلیاک می باشد. که بیماران اینها را مرتبط با روده نمی انگارند. با مراجعه به یک متخصص گوارش، یک آزمایش خون و بررسی برخی از آنتی بادی های موجود در خون این بیماری قابل شناسایی می باشد.
افراد مبتلا به این بیماری از مصرف یک سری مواد غذایی که حاوی گلوتن می باشد باید پرهیز کنند.
در صورتی که نتیجه آزمایش شما مثبت باشد و به این بیماری مبتلا باشید نیاز به یک آندوسکوپی دارید تا پزشک بتواند نمونه بافتی از روده را تجزیه و تحلیل کند و پس از آن بی شک یک رژیم غذایی بدون قند را باید پیش بگیرید و استفاده از داروها و رژیمهایی که پزشک برای شما در نظر خواهد گرفت در برنامه زندگی شما قرار می گیرد.
انقباضات شدید شکمی
شما خیلی راحتی می توانید این دردها را به انقباضات مربوط به دوران قاعدگی مرتبط بدانید اما اگر این درد بیشتر در قسمت پایینی سمت چپ شکم شما است می تواند مربط به بیماری diverticulitis باشد.
دیورتیکولیت یک بیماری خاص است که در افراد بالای ۴۰ سال بیشتر مشاهده می شود.
در این بیماری کیست های کوچکی که در ناحیه لگن و روده وجود دارد رشد کرده و دچار بیرون زدگی می شوند. به نحوی که از روی شکم لمس می شوند و قابل تشخیص هستند.
دیورتیکولیت ممکن است عفونی باشد ویا اینکه به مرحله عفونت نرسیده باشد، محققان بر این باورند که دلیل اصلی آن چاقی و رژیم غذایی کم فیبر است.
عوارضی که از این بیماری ایجاد می شود همراه با تب و ممکن است استفراغ همراه باشد. احتمالا برای پی بردن به آن نیازمند یک آزمایش خون، ادرار و مدفوع می باشید.
در صورتی که دیورتیکولیت بسیار پیشرفت کرده باشد احتمالا به سی تی اسکن نیز نیاز خواهد شد.
درمان به کمک آنتی بیوتیکها و رژیم های غذایی پر از مایعات، حال روده شما را بهبود می بخشد. پس از بهبودی می بایست رژیم های غذایی که پزشک برایتان تجویز می کند را حتما پیگیر باشید و انجام دهید.
مصرف غذاهای کم کربوهیدرات مانند میوه ها و عسل و لبنیات حاوی لاکتوز بالا را بیشتر کنید.
گندم، سیر و پیاز و لوبیا و شیرین کننده های بدون قند و میوه هایی مانند زرد آلو و گیلاس را بیشتر از قبل مصرف کنید.
۵ درصد از ناباروری های زنانه که در سنین ۱۸ الی ۴۴ سالگی رخ می دهد مرتبط با بیماریهایی است که زنان آن را درست و دقیق تشخیص ندادهاند.
بیشتر این بیماری های همراه با تورم هایی می باشد که نادیده گرفتن آن کمی غیر عقلانی به نظر می رسد. هر تورم در هر کجای بدن یک هشدار از طرف بدن است که یک بیماری را گوشزد می کند.
التهابات لگن، خونریزی های نامنظم، تب و لرز و فیبروئیدها . . . مشکلاتی رایج است که هر کدام می تواند شروع یک بیماری در این ناحیه را گوشزد کند.
باز هم تاکید می کنیم با بروز این چنین عواملی حتما به پزشک مراجعه کرده و تحت درمان قرار بگیرید.