آنها معتقدند افزودن مقدار بیشتری چغندر به رژیم غذایی میتواند به افزایش طول عمر کمک کرده، کاهش وزن را به دنبال داشته و از ابتلا به بیماریهای مزمن همچون سرطان جلوگیری کند.
چغندر از ویژگیهای تغذیهای غنی برخوردار است و منبع سرشاری از فیبر خوراکی، ویتامین C، منیزیم و اسید فولیک به حساب میآید.
سایت مدیکال دیلی به برخی از خواص و مزایای این ماده خوراکی برای سلامتی اشاره کرده است:
بهبود روند کاهش وزن: چغندر به دلیل اینکه فاقد چربی و منبع خوبی از فیبر خوراکی است به کاهش وزن کمک میکند. همچنین از آنجایی که نیمی از فیبر خوراکی موجود در چغندر محلول و نیم دیگر از نوع فیبر نامحلول است، این دو نوع فیبر با حفظ عملکرد رودهها و کاهش سطح کلسترول به کاهش وزن و مقابله با چاقی کمک میکنند.
علاوه بر این، چغندر سرشار از منیزیم است که در عملکرد ماهیچهها و اعصاب و کمک به کاهش وزن تأثیرگذار هستند.
قوت بخشیدن و تقویت توان بدنی: کارشناسان معتقدند مصرف آب چغندر برای تقویت قدرت و توان بدنی در زمان ورزش کردن مناسب است. نتایج مطالعات حاکیست افرادی که پیش از وزن کردن آب چغندر مصرف میکند ۱۶ درصد بیشتر میتوانند مدت ورزش خود را افزایش دهند.
کمک به هضم غذا: ریشه چغندر از طریق تحریک اعصابِ رودهها به هضم غذا کمک کرده و توانایی بدن در هضم آن را افزایش میدهد.
کاهش فشارخون: آب چغندر به طور موثری فشار خون را به ویژه در مردان کاهش میدهد.
پیشگیری از سرطان: مواد مغذی موجود در چغندر همچون "بتالئین" خاصیت ضد سرطانی دارد. مطالعات انجام شده روی حیوانات نشان میدهد چغندر از شکل گیری سلولهای سرطانی جلوگیری کرده و تولید سلولهای ایمنی و آنزیمهایی که رشد سرطان را متوقف میکنند افزایش میدهد.
کمک به حفظ سلامت مغز: چغندر غذای مغز به حساب میآید که تأثیر زوال عقلی و بیماری آلزایمر را کند میکند. نوشیدن آب چغندر جریان خون در مغز افراد مسن را افزایش میدهد که میتواند با پیشرفت زوال عقلی مقابله کند.