حسین انتظامی افزود: مطبوعات زمانی میتوانند ضریب نفوذ بیشتری در جامعه پیدا کنند که فعالیت مکملی داشته باشند. همچنین رسانهها با حرکت به سمت تخصصی شدن زمینه فعالیت و یا با درک درست از تحولات فضای مجازی و الگوی جدید مصرف رسانهای در کنار بومیسازی فناوریهای نوین، میتوانند در فضای رقابتی باقی بمانند.
وی با اشاره به توجه ویژه وزارت ارشاد در دولت یازدهم به رسانههای فضای مجازی، تصریح کرد: روند صدور مجوز در دولت یازدهم برای رسانههای الکترونیک، با دو هدف قانونمداری و حمایت از رسانههای دارای مجوز در فضای مجازی، با هیچ دورهای قابل قیاس نیست.
انتظامی به حمایت ویژه از رسانههایی که سیاستهای عمومی فرهنگساز را دنبال کنند، مانند «اقتصاد مقاومتی، زبان و ادبیات فارسی، کتاب و کتابخوانی، سبک زندگی ایرانی-اسلامی، ایثار و دفاع مقدس و...» اشاره کرد: حمایت از این نوع رسانهها، از ابتدای دولت یازدهم جزء سیاستهای ما اعلام و اجرا شده است که «ترویج علم و افزایش سواد علمی جامعه» یکی از همین محورهای ویژه بوده است، چرا که یکی از پایههای اصلی پیشرفت علمی، در کنار کیفیت آموزشی، مقالات پژوهشی، ثبت اختراعات، صنعتی شدن پژوهشهای آزمایشگاهی و غیره، سواد علمی جامعه است که یکی از ارکان اصلی این نوع سواد، روزنامهنگاری علمی است.
معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد، استقبال از تغییر مجوز رسانههای مکتوب به الکترونیک را نیز در راستای حمایت از فضای جدید رسانهای در کشور عنوان کرد و گفت: در فضای مجازی علاوه بر حمایت از طراحان نرمافزارهای تلفن همراه مرتبط با حوزه رسانه که برخی روزنامههای سراسری از آن استفاده میکنند، از حضور قانونمند رسانهها و خبرنگاران در شبکههای اجتماعی نیز صیانت شده است. همچنین با اجرای طرح رتبهبندی برای پایگاههای خبری، اعطای یارانه به برترین پایگاههای خبری، عمومی و تخصصی نیز در دستور کار قرار گرفته است.
انتظامی همچنین به حضور استارتآپها در دو نمایشگاه مطبوعات سالهای اخیر اشاره کرد و گفت: با توجه به ضریب نفوذ فعالیتهای جدید در حوزه فناوری اطلاعات، همچنین اهمیت صنایع دانشبنیان برای همافزایی با فضای رسانهای و تقویت کسبوکار اهالی مطبوعات، از هر نوع اقدام خلاقانه، بهروز و مرتبط با فضای رسانهای، استقبال و حمایت می کنیم.
او همچنین به الکترونیکی شدن غالب فرایندها مانند «درخواست مجوزهای گوناگون نشریه، نمایندگی، کانون تبلیغات، موسسه مطبوعاتی، آگهی دولتی، کارت خبرنگاری و...» در معاونت مطبوعاتی در 3 سال گذشته اشاره کرد و گفت: برای تغییر فضای سنتی و سلیقهای، باید ابتدا از خودمان و نهادهای دولتی آغاز کنیم؛ مطبوعات نیز چارهای جز استفاده بهینه از فضاهای جدید ارتباطی ندارند.