دانمشندان در تحقیقات تازه دریافتند کودکانی که در برنامه های تمرینی پس از مدرسه مشارکت ندارند، از داشتن چربی اضافه رنج می برند که این امر ، تاثیرات زیان آوری بر سلامت مغز و فکر آنها دارد .
عدم تحرک فیزیکی موجب اضافه وزن مخصوصا در قسمت میانی بدن می شود که این تغییرات، حتی در کودکان نیز به خطر دیابت و عوارض قلبی عروقی و کاهش عملکرد مغز می انجامد.
بر اساس گزارش نیویورک تایمز محققان دانشگاه شمال شرقی بوستون و دانشگاه ایلینویز در اوربانا، صدها کودک در سنین هشت تا ده سال را طی نه ماه پس از برنامه ورزشی مدرسه، مورد بررسی قرار دادند. در این آزمایش، هر روز، گروهی از کودکان به مدت هفتاد دقیقه به بازی با کارت یا بازی های فعالانه دیگر پرداختند. همه کودکان، در آغاز و پایان برنامه، آزمایشات تناسب اندام، ترکیب بندی بدن و مهارت های شناختی را انجام دادند. نکته حائز اهمیت این است که محققان از کودکان نخواستند که رژیم شان را تغییر دهند.
پس از آزمایش، بچه های ورزشکار که در آغاز مجموعه اضافه وزن داشتند- حتی آن ها که هنوز به اضافه وزن دچار بودند- نسبت به وزن آغازین خود، چربی احشایی کمتری داشتند. بهبود مشخص کودکان در نتایج رایانه ای تست، نشان دهنده توجه خوب آن ها، اطلاعات فرآیند و دوری از عدم تفکر بود.
در کودکان دارای وزن نرمال نیز نتایج مشابهی یافت شد. در تمامی موارد، از دست دادن چربی های احشایی بیشتر در کودک، موجب عملکرد بهتر او در آزمایش بود.
به گفته لوران رین، محقق دانشگاه شمال شرقی، این تحقیق نشان می دهد که وادار کردن کودکان به دویدن، نه تنها قدرت بدنی آن ها را افزایش می دهد، بلکه موجب بهبودی بازی آن ها با کارت می شود.