زمانی که به اجابت مزاج نیاز دارید:
زمانی که مدفوع به مقعد می رسد، سیگنال هایی را به مغز ارسال می کند و بیان می کند که باید مکان مناسبی برای دفع مدفوع پیدا شود. با اینکه زمانبندی و تکرر دفع مدفوع هر کس متفاوت است اما این موضوع ممکن است بعد از خوردن غذا یا نوشیدن یک فنجان قهوه رخ دهد. کافئین موجود در قهوه باعث تحریک روده می شود.
بعد از دو ساعت:
معمولا نگه داشتن مدفوع کار دشواری است. باید عضلات موجود را سفت کنید تا بتوانید مدفوع خود را برای مدتی نگه دارید. در دو ساعت اول، فشاری در شکم خود احساس خواهید کرد. برخی از افراد آن را با گرفتگی و درد شکمی توصیف می کنند. به عبارت دیگر، نگه داشتن مدفوعی که باید دفع گردد، باعث ایجاد حس ناراحتی و در برخی از موارد نفخ در شکم می شود.
بعد از شش ساعت:
بدن شما به تدریج بر روی مدفوع تاثیر خواهد گذاشت. در این مرحله، ممکن است حس اورژانسی بودن دفع مدفوع را نداشته باشید اما این موضوع بدین خاطر نیست که مدفوع به صورت جادویی ناپدید شده است. چنین شرایطی زمانی ایجاد می شود که بدن دچار یبوست می گردد.
بعد از ۱۲ ساعت:
هر چقدر مدت زمان باقی ماندن مدفوع در بدن بیشتر و طولانی تر گردد، سفت تر و محکم تر خواهد شد. در این مرحله، ممکن است متوجه باد کردن شکم خود شوید. فشاری بر روی شکم ایجاد می شود. هرچقدر مدفوع سفت تر و محکم تر شود، دفع آن دشوارتر خواهد بود. ممکن است خونریزی و حتی پارگی کوچکی را در ناحیه مقعد تجربه کنید.
اگر مدفوع خود را همچنان نگه دارید:
من هرگز نشنیده ام که فردی بخواهد مدت زمان طولانی مدفوع خود را نگه دارد اما در برخی از بزرگسالان نگه داشتن طولانی مدت باعث سفت تر شدن بیش از حد آن می شود. اگر چنین اتفاقی روی دهد، برای بهبود شرایط ممکن است به ملین یا سایر موارد نیاز داشته باشید. اگر می خواهید با چنین شرایطی روبرو نشوید، بهتر است هر وقت که بدنتان به دفع مدفوع نیاز داشت این کار را انجام دهید. اما اگر نتوانستید بلافاصله بعد از سیگنال های بدن به اجابت مزاج بپردازید؛ سعی کنید اولویت بالاتری برای آن قائل شوید و هرچه سریع تر مدفوع را از بدن دفع نمایید.