آب درمانی، توهم یا واقعیت؟
 برای دهه‌ها پزشکان اصرار داشتند که انسان باید در طول روز 8 لیوان آب بخورد و حتی زن یکی از رؤسای جمهوری آمریکا نیز درباره آب کمپینی راه انداخته بود. با این حال پروفسور آرون کارول از دانشگاه ایندیانا سال گذشته نوشته بود که هیچ دلیل علمی وجود ندارد که ثابت کند نوشیدن آب بیشتر می‌تواند به سلامت انسان کمک کند.
اما یک تحقیق جدید دیگر یک فایده بسیار بزرگ نوشیدن آب را ثابت کرده است. این تحقیق ادعا کرده است که نوشیدن آب می‌تواند وزن شما را کاهش دهد. تحقیق مذکور که در مجله رژیم‌های انسان منتشر شده مدعی شده است که نوشیدن آب فراوان با خوردن کالری کمتر و هم چنین مصرف شکر و نمک و کلسترول کمتر مرتبط است.
در این تحقیق 18311 نفر مورد بررسی قرار گرفته‌اند که به دوگروه با رژیم غذایی متفاوت تقسیم شده و بین 3 تا 10 روز مورد آزمایش قرار گرفته‌اند.  پاسخ‌های شرکت‌کنندگان نشان می‌دهد که مصرف یک تا سه لیوان آب بیشتر در برخی از شرکت کنندگان باعث شده که بین 69 تا 206 کالری کمتر مصرف کنند. اگر چه این رقم کم به نظر می‌رسد اما 206 کالری در روز می‌تواند یک پوند وزن را در 17 روز کاهش دهد.
همچنین مصرف شکر در این افراد نیز بین 6 تا 18 گرم کاهش پیدا کرده است و سدیم نیز بین 78 تا 235 میلی گرم کاهش داشته است. مصرف کلسترول این افراد نیز بین7 تا 21گرم کاهش داشته است.
با این حال بسیاری از متخصصان رژیم آب درمانی را کاری نادرست می‌دانند و معتقدند این رژیم می‌تواند بر سلامت انسان تأثیر بگذارد. دکتر برلیانت بزرگمهر، مشاور تغذیه در پاسخ به این سؤال فارس که آیا شما رژیم‌های آب درمانی را که فرد طی چند روز فقط آب مصرف کند، تأیید می‌کنید؟ گفته بود: «خیر این رژیم بسیار خطرناک است. درست است که آب برای بدن بسیار مفید است اما به هیچ وجه نمی‌تواند جایگزین غذا شود.
وی مصرف زیاد آب بدون خوردن مواد غذایی را موجب بر هم خوردن تعادل الکترولیت‌ها عنوان کرد و گفت: مصرف زیاد آب موجب می‌شود که الکترولیت‌های داخل سلولی به بیرون سلول بیایند و خیز سلولی و ورم سلولی در پی خواهد داشت.
آب داخل سلول بالا رفته و موجب ورم سلول‌ها می‌شود، این مسأله می‌تواند مرگ‌آور باشد و به هیچ وجه توصیه به چنین رژیمی نمی‌شود .در این نوع رژیم مهمتر از سوء تغذیه‌ای که به وجود می‌آید، خیز سلولی و خارج شدن الکترولیت‌ها از سلول‌هاست که می‌تواند در مدت کوتاهی به مرگ انسان بینجامد. این نوع رژیم اگر به مرگ منجر نشود، ضایعات مغزی در پی دارد و روی بینایی افراد تأثیر مستقیم می‌گذارد.
آقای ناصر رضایی پور، متخصص طب سنتی نیز با اشاره به نوشیدن آب زیاد گفته بود: «بر اساس آموزه‌های طب سنتی ایران، بهتر است افراد در زمان تشنگی، کمی در خوردن آب تأمل کنند و با اطمینان از حقیقی بودن تشنگی خود، آب بنوشند.
آموزه‌هایی موهوم و نامستدل در مقابل آموزه‌های طب سنتی ایران قرار دارد که توصیه می‌کند همه افراد روزانه مقدار زیادی آب بنوشند. بر خلاف این توصیه که نه فقط در ایران بلکه در خیلی از کشورهای جهان شایع شده است، آموزه‌های پزشکی پارسی به بیشتر افراد به جز آنان که مزاج یا معده‌های گرم و خشک دارند، توصیه می‌کند برتشنگی صبرکنند تا هنگامی که مطمئن شوند تشنگی‌شان راستین است و سپس آب بنوشند.
نوشیدن آب، بیش از نیاز طبیعی و واقعی بدن، عوارض زیاد و آزاردهنده‌ای چون ضعف و سستی اعصاب، معده و کبد، بدرنگی پوست رخ و بدن، کاهش حافظه و کندذهنی، آبریزش‌های مرضی و نزله‌ها، ورم دست‌ها و پاها و زیر چشم‌ها و گاهی مشکلات کبدی پیچیده را به همراه می‌آورد.»