رهبر مژدهی آذر - رئیس انجمن داروسازان ایران در مراسم اعطای جایزه ملی کیفیت غذا، دارو و بهداشت به عنوان نخستین حرکت در جهت ارتقای خدمات دارویی در کشور یاد کرد و اظهار داشت: همکاران ما کمتر به یاد دارند که اینچنین حرکتی به خصوص در مورد داروخانهها از سوی وزارت بهداشت انجام شده باشد و هر حرکتی هم که انجام شده علیه داروخانهها بوده است و شاید به همین دلیل هم است که تا به حال ارتقای مطلوبی در این خصوص انجام نشده است.
وی با اشاره به اینکه داروخانه به عنوان ویترین دارویی و داروسازان شرایط خوبی ندارد و صرفاً تبدیل به داروفروشی شده است، ادامه داد: پذیرش دانشجو در رشته داروسازی بدون نیازسنجی مناسب انجام شده و اکنون با خیل فارغ التحصیلان مواجه هستیم و برای اینکه فارغ التحصیلان این رشته بدون شغل نباشند بدون اینکه نیازسنجی انجام شود و بدون اینکه به میزان سوددهی این حرفه توجه شود، مدام مجوز تاسیس داروخانه دادند و این کار باعث ضررده بودن داروخانه داری شده است.
مژدهی آذر همچنین با اشاره به فعالیت تخصصی انجام شده در داروخانهها عنوان کرد: در این شرایط حاشیه سودی هم که برای داروخانه در نظر گرفتند برابر حرفههای دیگر است، در حالیکه داروساز در این حرفه باید به بیماران مشاوره دهد. این کار بیش از پیش داروسازی در داروخانهها را به سمت داروسازی پیش میبرد.
مژدهی آذر در پایان با اشاره به نقش انجمنهای صنفی در تصمیمگیریهای حوزه دارو تأکید کرد: در حال حاضر توجهی به نقش این انجمنها نمیکند و بدون مشورت این انجمنها و حتی بدون اطلاع آنها داروخانههای گیاهی تاسیس میشوند، بدون اینکه به سرنوشت داروسازان توجه شود؛ ما با این تصمیم گیریهای یک نفره به کجا خواهیم رسید؟
رئیس انجمن داروسازان ایران در ادامه با گلایه از برخی تصمیمات در حوزه دارو یادآور شد در شرایطی که داروخانهها به اندازه کافی برای ادامه این حرفه سودده نیستند، میآیند و اجازه فروش داروهای گیاهی را نیز به گروهی به عنوان داروخانههای گیاهی میدهند و با این شکل داروسازان نمیتوانند در داروخانهها بمانند و فشار مالی باعث خواهد شد تا کار را زمین بگذارند.