محمد شریفیمقدم ، در پاسخ به اظهارات سخنگوی وزارت بهداشت مبنی بر اینکه حتی یک مورد پرداختی چندصد میلیونی در این وزارتخانه وجود ندارد، گفت: ما از اینکه وزارت بهداشت گفته نسبت به این موضوع اقدام حقوقی میکند، استقبال میکنیم. ورود قوه قضائیه و سیستمهای نظارتی در این زمینه کمککننده است و باید تکلیف نظام پرداخت در وزارت بهداشت مشخص شود.
وی ادامه داد: در مورد رقم کارانه اعضای هیأت علمی، از سال گذشته تاکنون دهها مورد اظهارنظر شده، در حالی که نحوه پرداخت تغییری نکرده است. در ابتدا میانگین کارانه پرداختی پزشکان را 4 میلیون و 800 و بعد 5 میلیون و در آخر هم 14 میلیون اعلام کردهاند، این نشان میدهد که گفتههای ما را قبول دارند و به مرور و به صورت پلکانی آن را افزایش میدهند.
شریفی مقدم گفت: جالب است سخنگوی وزارت بهداشت پرداخت 100 میلیونی را انکار نمیکند، اما معتقد است اگر سندی موجود است منتشر شود. ما انتشار سند را اخلاقی نمیدانیم، چون اسم اشخاص بر روی فیشها وجود دارد و ما برخلاف وزارت بهداشت، به اخلاق پایبند هستیم، اما اگر اقدام حقوقی شود، ما این فیشها را دراختیار مراجع قضایی قرار میدهیم.
قائم مقام سازمان نظام پرستاری در رابطه با اظهارنظر حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت مجلس مبنی بر اینکه فیش 100 میلیونی در این وزارتخانه وجود ندارد، گفت: جای تعجب است، ما فیشهای چندصد میلیونی در وزارت بهداشت را سال گذشته برای رئیس کمیسیون بهداشت فرستادیم، اما هیچ اقدامی نکرد. کمیسیون بهداشت مجلس که باید نمایندگی مردم را داشته باشد، به نظر میرسد نمایندگی گروه خاصی را برعهده دارد.
وی ادامه داد: متأسف هستیم که مسئلهای به این مهمی که ملی است را شوخی 13 تلقی میکنند، فقط بحث ما پرستاری نیست، وزارت بهداشت در خصوص رقمهای چندصدمیلیونی باید پاسخگو باشد، چرا که در قالب طرح تحول سلامت، بودجه چند وزارتخانه به وزارت بهداشت داده شده و آنها به جای پاسخگویی، آن را شوخی تلقی میکنند.
وی با اشاره به اینکه از سیستمهای نظارتی درخواست تحقیق در این زمینه را داریم، گفت: احتمال فساد وجود دارد و برای شفافیت بیشتر، درخواست میکنیم از بودجه 10 هزار میلیارد تومانی که به وزارت بهداشت آمده، تحقیق و تفحص شود تا چگونه هزینه کردن آن مشخص شود.
قائم مقام سازمان نظام پرستاری گفت: دولت به شدت در چنین شرایطی دچار مشکل و کمبود و اعتبار است و این رقم چندهزار میلیاردی فشار مضاعفی به دولت وارد میکند، بنابراین بهترین راه، تحقیق است و مجلس میتواند نقش نظارتی خود را ایفا کند.
شریفیمقدم ادامه داد: طرح تحول سلامت طرح ملی بوده و بودجه آن خیلی کلان است و بهتر است به صورت ملی هم به آن نگاه شود.
وی تصریح کرد: طرح تحول پس از دو سال نشان داد که تغییر رفتاری در این پزشکان چندده میلیونیبگیر ایجاد نمیکند، اگر همه درآمد وزارت نفت را هم به آن بدهند، مشکلی را حل نخواهد کرد. تغییر رفتاری را در پرستاران و پیراپزشکان نمیبینیم. اساتید در بیمارستانها حضور ندارند و با افزایش خدمات القایی، فشار بیشتری روی پرستار و پیراپزشک است.
قائم مقام سازمان نظام پرستاری گفت: مردم هم خدمات مناسبی دریافت نمیکنند، فقط بودجه کلانی آمده و زیرمیزی هم دوباره شروع شده است.