به گزارش افکارخبر، محققان دانشگاه کالیفرنیا به این نتیجه رسیدند که کاهش وزن تاثیری حفاظتی در مقابله با از بین رفتن غضروف ها دارد و میزان بالای کاهش وزن به مراتب سودمندتر است.
طبق گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری، چاقی فاکتور اصلی بروز آرتروز است. بیماری آرتروز، یک بیماری مفصلی است که بیش از یک سوم افراد بزرگسال بالای ۶۰ سال را درگیر خود می کند. از علل شیوع روزافزون آرتروز زانو، افزایش سن و چاقی است.
در این مطالعه، محققان داده های مربوط به بیش از ۵۰۰ فرد چاق و دارای اضافه وزن را جمع آوری کرده و مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. این افراد یا مبتلا به آرتروز خفیف تا ملایم بودند یا یکی از فاکتورهای بروز این بیماری را داشتند. محققان در طول مدت چهار سال، تفاوت در کیفیت غضروف را در بین سه گروه مورد بررسی قرار دادند.
الکساندرا گرسینگ، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «در گروهی که بیش از ۱۰ درصد از وزن شان را از دست داده بودند، روند از بین رفتن غضروف به مراتب آهسته تر بود. اما در افرادی که ۵ تا ۱۰ درصد از وزن شان کاسته شده بود، روند فرسایش غضروف هیچ تفاوتی با افرادی که وزن شان کم نشده بود، نداشت.»
به گفته این محقق، کاهش وزن به همراه ورزش ملایم، یکی از اقدامات اولیه در مقابله با این بیماری است.