محمد اسماعیل مطلق در این نشست اظهار داشت: پس از تصویب سند ملی امنیت غذا و تغذیه در هفدهمین جلسه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، اولین جلسه کمیته فنی بهبود کیفیت و سلامت نان که یکی از برنامههای اولویت دار این سند ملی است، در دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی با حضور ذینقشان در زنجیره گندم، آرد و نان برگزار شد.
وی افزود: سند ملی امنیت غذا و تغذیه، به دستور رئیس جمهور در دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی با تلفیق ۷ سند ملی که در دستگاههای اجرایی تدوین شده بود، در کارگروه تخصصی امنیت غذا و تغذیه با حضور کارشناسان خبره و اساتید دانشگاه و متخصصین در حوزه غذا و تغذیه تلفیق و در هفدهمین جلسه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، مصوب شد.
مطلق خاطرنشان کرد: یکی از برنامههای اصلی در سند ۱۰ ساله ملی امنیت غذا و تغذیه، بهبود کیفیت و سلامت نان است. دبیرخانه شورا که وظیفه هماهنگی سیاستهای غذا و تغذیه با هدف حفظ و ارتقای سلامت مردم را بر عهده دارد، این موضوع را با جدیت در دستور کار قرار داده است.
رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی بر اهمیت همکاری همه دستگاههای اجرایی از جمله وزارت جهاد کشاورزی، وزارت صمت، سازمان ملی استاندارد، اتاق بازرگانی، صنایع آرد، اتحادیه نانوایان، مراکز تحقیقاتی، سازمان هدفمندی یارانه ها، سازمان تعزیرات و سایر دستگاهها در جهت ارتقای کیفیت و سلامت نان تاکید کرد.
زهرا عبداللهی، رئیس گروه هماهنگی سیاستهای امنیت غذا و تغذیه در دبیرخانه شورا ضمن ارائه گزارشی از چالشهای فعلی در زنجیره گندم، آرد و نان، گفت: نان به عنوان قوت غالب و غذای اصلی مردم حداقل نیمی از انرژی و پروتئین مورد نیاز روزانه برای حفظ سلامت را تامین میکند و حداقل ۳۰ درصد ریزمغذیهای کلیدی از جمله آهن، روی و ویتامینهای گروه ب با مصرف روزانه نان تامین میشود بنابراین عرضه نان سالم و با کیفیت در امنیت غذایی مردم بسیار حائز اهمیت است.
در این نشست در خصوص موضوعاتی همچون اختصاص گندم مناسب و با کیفیت برای تولید نان، ساماندهی نگهداری گندم در سیلوها برای تثبیت کیفیت گندم، بازنگری استاندارد سبوس آرد و کاهش میزان سبوس گیری، پایش و نظارت جدی برای استفاده از آرد مناسب در نانوایی ها، عدم استفاده از جوش شیرین، الزام استفاده از خمیر مایه در نانوایی ها، حمایت از تولیدکنندگان در زنجیره گندم، آرد و نان، استمرار و توسعه برنامه ملی غنی سازی آرد با آهن و اسید فولیک در سند مصوب و ملی امنیت غذا و تغذیه مطرح و دستگاههای اجرایی موظف شدند گزارش اقدامات انجام شده برای بهبود کیفیت گندم، آرد و نان را به شورای عالی سلامت و امنیت غذایی گزارش دهند.
در نشست کمیته فنی همچنین مصوب شد که در اسرع وقت سه کارگروه تخصصی متشکل از کارشناسان و متخصصین برای بررسی مشکلات و راهکارهای پیشنهادی در حیطههای گندم، آرد و نان در دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی تشکیل و این موضوعات تا حصول نتیجه بطور جدی پیگیری شود.