ایرج خسرونیا متخصص داخلی و فوق تخصص گوارش و کبد درباره سندروم روده تحریک پذیر، اظهار کرد: این سندروم یکی از شایعترین اختلالات معده- رودهای محسوب میشود که معمولا با دل درد و اسهال همراه است و دختران جوان و بانوان نسبت به آقایان بیشتر در معرض ابتلا به این اختلال قرار دارند.
این متخصص داخلی گفت: کسانی که زمینه بیماریهای عصبی و گوارشی دارند زمانی که محیط استرس زا قرار میگیرند در قسمت میانی و پایینی شکم با احساس درد، گرفتگی و تیر کشیدن مواجه میشوند. در برخی موارد عوامل دیگری مانند کم خونی، اختلال قند خون، تیروئید و بیماریهای کبدی منجر به سندرم روده تحریک پذیر خواهد شد.
او در خصوص علائم بیماری سندرم روده تحریک پذیر، بیان کرد: اسهال، استفراغ، دل دردهای شدید، یبوست، نفخ و ورم شکم از جمله علائم ابتلا به این اختلال است.
راه های تشخیص بیماری سندرم روده تحریک پذیر
خسرونیا در مورد راههای تشخیص اختلال سندرم روده تحریک پذیر گفت: زمانی که از روده یا معده افراد مبتلا به این سندرم آندوسکوپی یا عکسبرداری میشود هیچ گونه ضایعه مشخصی در ناحیه روده آنها مشاهده نمیشود و صرفا فرد در شرایط استرس و نگرانی دچار دل درد، اسهال و در مواردی یبوست خواهد شد.
اوادامه داد: این افراد باید از مصرف برخی خوراکیها مانند ادویه جات، نخود، لوبیا، لپه، لبنیات، غذاهای چرب و کافئین خودداری کنند، زیرا این دسته از خوراکیها منجر به تحریک روده و معده خواهند شد.
این فوق تخصص گوارش و کبد گفت: همانطور که گفته شد شایعترین علت ابتلا به این سندرم مشکلات عصبی است؛ بنابراین افراد باید به کنترل استرس خود بپردازند، همچنین داشتن یک رژیم غدایی مناسب به آنها توصیه میشود.