میوههای خشک به خاطر ویتامینهایی که دارند یک ماده غذایی بسیار مغذی برای زنان باردار و کودکان است.
مطالعات تحقیقاتی میوههای خشک را اینگونه تعریف میکنند: میوه خشک، میوهای است که بیشتر آب آن از طریق روشهای مختلف خشک شده است، این عمل باعث کوچک شدن میوه میشود.
میوههای خشک دارای مقدار زیادی انرژی هستند و میتوانند برای دورههای طولانی تری نسبت به میوههای تازه نگهداری شوند؛ به همین خاطر تهیه آن به عنوان یک میان وعده، آسان است. افزون براین، میوه خشک در مقایسه با میوههای تازه، فیبر و آنتی اکسیدان بیشتری دارد.
میوه خشک به خاطر آنکه حاوی مجموعهای از مواد مغذی ضروری مانند مواد معدنی، ویتامینها و آنزیم هاست و از بدن در برابر بسیاری از مشکلات محافظت میکند، یکی از غذاهای اصلی و ضروری برای حفظ سلامت بدن است.
فیبر یکی از مهمترین مواد مغذی مورد نیاز برای خانمهای باردار است که از طریق میوههای خشک تأمین میشود، زیرا تغییرات هورمونی در بارداری منجر به یبوست شده و با مصرف مکملهای آهن این مشکل تشدید میشود؛ بنابراین یک رژیم غذایی غنی از فیبر به تحریک روده و حل این مشکل کمک میکند.
کشمش، انجیر خشک و زردآلو از رایجترین خشکباری است که در دوران بارداری یک میان وعده سالم محسوب میشود.
آلو خشک و خرما در مرحله بعدی قرار دارند؛ آلو خشک نسبت به آلوی تازه دارای مقدار بیشتری مواد مغذی به استثنای برخی ویتامین هاست؛ زیرا حاوی مقادیر زیادی آهن، فیبر، پتاسیم و ویتامین K بوده و علاوه بر این حاوی آنتی اکسیدان است. همچنین مانند سایر میوه های خشک حاوی مقادیر زیادی قند و کالری است و به رفع یبوست کمک میکند.
در نتیجه گیری این مطالعه پیشنهاد شده است که زنان باردار میتوانند میوههای خشک را به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم بخورند، اما توجه به این نکته مهم است که این مواد غذائی حاوی مقادیر زیادی قند هستند و مانند میوههای تازه حاوی آب نیستند که این موضوع ممکن است باعث تسهیل در روند هضم غذا نشود؛ بنابراین زنان باید در دوره بارداری، میوههای خشک را به میزان متوسط مصرف کنند و از خوردن میوههای روکش شده با قند خودداری کنند. همچنین مصرف بیش از یک وعده از آنها در یک روز توصیه نمیشود.