کاهش دستمزدها جدی‌تر می‌شود

بر اساس گزارش نشریه اسپانیایی «مارکا» چاپ مادرید، اعضای ارشد فدراسیون جهانی فوتبال ( فیفا ) عصر روز گذشته (پنجشنبه) از طریق ویدئو کنفرانس با نمایندگان اتحادیه باشگاه‌های اروپایی (ECA) و فدراسیون بین‌المللی اتحادیه بازیکنان حرفه‌ای (FIFPro) نشستی غیرحضوری برگزار کردند تا تغییرات لازم که دنیای فوتبال به دلیل بحران جهانی به وجود آمده در نتیجه شیوع ویروس کرونا (کووید ۱۹) به آن نیاز دارد، شکل بگیرد.

اخبار ورزشی-به نظر می‌رسد تمامی طرفین از لزوم سازگاری با سناریوی جدیدی که از این پس فوتبال آن را تجربه خواهد کرد، آگاه هستند، آن هم با پیشنهاداتی که فیفا ارائه کرد و احتمالاً از هفته آینده عملی خواهد شد.

یکی از این پیشنهادات که بیشترین تأثیر را خواهد گذاشت، درخواست از فوتبالیست‌ها برای کاهش ۵۰ درصدی دستمزدشان در شرایط بحرانی کنونی است که همچنان ادامه دارد. لیگ برتر انگلیس قبلاً چنین تصمیمی را اتخاذ کرده، هرچند با بازگشت به شرایط عادی، مفاد قرارداد بازیکنان از جمله دستمزد‌های دریافتی‌شان به حالت عادی و سابق خود بازخواهد گشت.

در نشست غیرحضوری صورت گرفته، همچنین پیشنهاد شد که باشگاه‌ها در این شرایط بحرانی قادر به فسخ قرارداد با بازیکنان یا مربیان خود نخواهند بود و ایجاد یک صندوق بزرگ اقتصادی با صد‌ها میلیون یورو که تمام بازیکنان فوتبال در آن شرکت می‌کنند، یکی دیگر از اقدامات قابل توجه است که به اجرا درخواهد آمد.

این صندوق در واقع ضمانت فوتبال برای حفظ ساختار فعلی‌اش خواهد بود و همه از جمله خود فیفا، کنفدراسیون‌ها، فدراسیون‌ها، بازیکنان، شبکه‌های تلویزیونی و حامیان مالی در آن شرکت خواهند کرد، اگرچه ایجاد این صندوق کمی به زمان بیشتری نیاز دارد.

همچنین مقرر شد از آنجایی که زمان پایان لیگ‌های داخلی کشور‌ها مشخص نیست، باشگاه‌های اروپایی قرارداد بازیکنانی که در پایان فصل جاری به پایان می‌رسید را تا اتمام لیگ‌ها که زمان جدیدی خواهد بود، تمدید و تا پایان زمان تمدید دستمزد آن‌ها را پرداخت کنند.

ضمن اینکه پیشنهاد شد که پنجره نقل‌وانتقالات بعدی ۱۶ هفته (چهار ماه) باشد، اگرچه باشگاه‌ها درخواست کردند که پنجره نقل‌وانتقالات پیش‌رو تا پایان سال جاری میلادی باز باشد.

در شرایط کنونی که در نتیجه شیوع ویروس کرونا به وجود آمده، باشگاه‌ها موظف نیستند بازیکنان خود را در اختیار تیم‌های ملی قرار دهند.
همچنین موارد زیر می‌تواند جریمه‌هایی را در پی داشته باشد:

اخراج‌های یک جانبه؛ باشگاه‌هایی که به بازیکنان پولی پرداخت نمی‌کنند؛ بازیکنانی که بدون هیچ دلیلی کشوری که در آنجا بازی می‌کنند را ترک می‌کنند؛ بازیکنانی که برای کاری که انجام می‌دهند گزارشی ارائه نمی‌دهند؛ تیم‌هایی که از وضعیت سلامت بازیکنان مراقبت نمی‌کنند؛ تبعیض بر اساس کشور مبدأ بازیکن؛ باشگاهی که از بازگرداندن بازیکنی که به تیمی دیگر قرض داده، امتناع می‌ورزد و خودداری از پرداخت بند‌های قراردادها.
باشگاه‌ها همچنین می‌توانند همکاری‌شان با کارمندان خود را به حالت تعلیق در آورند، هرچند این تنها در مورد افرادی صدق می‌کند که در روز‌های بازی با این باشگاه‌ها همکاری می‌کنند.