چندی پیش مؤسسه پژوهش و برنامهریزی آموزش عالی آمار جالبی از درصد فارغ التحصیلان دانشگاهها و اشتغالشان ارائه داد. براساس این آمار باید اعلام کرد:
رتبه اول: دانشگاه فرهنگیان در رتبه اول میزان اشتغال فارغالتحصیلانش قرار دارد و البته این رتبه ارتباط مستقیمی با شرط استخدام فارغالتحصیلان این دانشگاه در وزارت آموزش و پرورش دارد.
رتبه دوم: دانشجویانی که از دانشگاههای ذیل وزارت بهداشت فارغالتحصیل میشوند، در رتبه بعدی برای ورود به بازار کار قرار دارند.
جوانها و متأهلها زودتر شاغل میشوند
یکی دیگر از نتایج قابل توجه این پژوهش، ارتباط افزایش سن با طولانیترشدن مدت زمان بیکاری است. در واقع با افزایش سن، مدت بیکاری افراد تازهوارد به بازار کار افزایش پیدا میکند. افراد جوانتر (زیر۲۵ سال) شانس بیشتری برای ورود سریعتر به بازار کار دارند و در مقابل تازهواردهای بازار کار که بیشتر از ۳۰ سال سن دارند، دوران بیکاری طولانیتری را تجربه میکنند. این اتفاق به این دلیل رخ میهد که جوانترها، قابلیت بیشتری در بهروزسانی مهارتهایشان دارند.
در کنار جوانها، آنهایی که همسر و فرزند دارند هم زودتر شغل پیدا میکنند؛ موضوعی که براساس این پژوهش ریشه در فشارهای مالی و مسئولیت خانوادگی دارد؛ بهعبارت دیگر باید گفت که افراد متأهل بهدلیل شرایط زندگی با شدت بیشتری برای یافتن شغل دست به جستوجو میزنند و حتی اگر فرصت شغلی چندان مناسب حال آنها نباشد، آن را انتخاب میکنند تا منبع درآمدی داشته باشند.
۴۲ درصد دانشآموختگان شاغل هستند
مؤسسه پژوهش و برنامهریزی آموزش عالی که متولی رصد و پایش اشتغال آموزش عالی در سطح کشور است، آخرین آمار دانشآموختگان شاغل را ارائه داد که در نوع خود قابل توجه است. براساس این آمار ۴۲.۵۸درصد دانشآموختگان، شاغل هستند.