امیرولی عضدزاده پیش از ظهر امروز در چهارمین کارگاه آموزشی کارشناسان و مربیان مراکز توانبخشی بهزیستی اردکان با عنوان «معلولان ضایعه نخاعی، مشکلات و توانبخشی» برگزار شد، با بیان اینکه ضایعات نخاعی تأثیرات بسیار عمیقی بر زندگی افراد به لحاظ شخصی، خانوادگی و اجتماعی میگذارد، اظهار داشت: فردی که دچار معلولیت میشود، باید در بهترین شرایط، نحوه رفتار و حضور خود را در خانه و جامعه بازتعریف کند.
وی افزود: اگر در چنین شرایطی امکان آموزشهای لازم برای معلول فراهم نشود، معلول به حاشیه زندگی اجتماعی رانده میشود و علاوه بر انواع بیماریهایی که به وی تحمیل میشود، به لحاظ روحی و روانی نیز دچار سرخوردگی و افسردگی خواهد شد.
عضدزاده ادامه داد: رانده شدن معلول به حاشیه، عوارض بسیار نامطلوب شخصی و اجتماعی را برای او به همراه خواهد داشت به همین دلیل برگزاری کارگاههای آموزشی در زمینه بهداشت و سلامت شخصی، ارتقای آگاهی فرد معلول با شرایط معلولیت و اندامهای درگیر معلولیت ضرورت دارد.
رئیس بهزیستی اردکان عنوان کرد: این کارگاه با هدف پیشگیری از مشکلات ثانویه، کاهش مشکلات روحی ـ روانی مصدومان ضایعه نخاعی و خانواده آنها، جلوگیری از تزلزل و فروپاشی خانوادههای معلول همچنین آموزش حرفهای که زندگی متعارف را برای آنها میسر کند، برگزار شده است.
عضدزاده اظهار داشت: در حال حاضر 30 نفر معلول ضایعه نخاعی زیر پوشش اداره بهزیستی اردکان هستند که همه این افراد از کمکهزینه حق پرستاری و خدمات تیم سیار و ویزیت در منزل استفاده میکنند.
فیزیوتراپ و مدرس این کارگاه آموزشی نیز بیان کرد: ضایعه نخاعی نوعی ضایعه است که در اثر صدمه شدید به نخاع به وجود میآید.
محمد زمانی عنوان کرد: ضربه مستقیم یا غیرمستقیم یا تورم یک غده که روی نخاع اثر بگذارد، میتواند باعث قطع جریان کامل یا قسمتی از نخاع شود و در اثر این آسیب، عضلات فلج شده، درد، حرارت و حس را درک نمیکند و اعمال غیرارادی ارگانها از قبیل مثانه، روده و ... نیز مختل میشود.
وی افزود: این افراد برای افزایش توانایی و انجام فعالیتهای روزانه زندگی در منزل نیاز به آموزش و مراقبتهای لازم دارند که توسط تیم سیار تخصصی ضایعه نخاعی خدمات توانبخشی و آموزشی به آنان ارائه میشود.
محمدرضا کارگر، کارشناس توانبخشی بهزیستی اردکان نیز با اشاره به تشکیل تیمهای سیار ویزیت بیماران ضایعه نخاعی عنوان کرد: این تیمها متشکل از پزشک، فیزیوتراپیست، کار درمانگر، پرستار، روانشناس و مددکار اجتماعی خدمات توانبخشی، پزشکی و آموزشی را به افراد دچار معلولیت ضایعه نخاعی در محل اقامت فرد، ارائه کرده و با ارائه آموزشهای لازم به خانوادهها و معلولان، آنان را در فرایند بهبود توانمند میکند.