پیوست فرهنگی لازمه رشد صنعت چای است

ذبیح نیکفر در نخستین جشنواره ملی شکرانه برداشت چای که با حضور جمعی از مسئولین شهرستانی و استانی در کنار شهروندان و بدون حضور رئیس سازمان چای و فرماندار لاهیجان برگزار شد، با بیان اینکه امیدواریم این جشنواره مقدمه ای باشد تا هرساله همچین مراسمی را در شهر لاهیجان برگزار کنیم تا بعضی از حرف ها که رسانه ای نمی شود در این گونه جشنواره ها بیان شود اظهار داشت: در این گونه مراسمات است که کشاورزان و دست اندرکاران چای می توانند نظرات خود را بیان کنند.

وی با بیان اینکه شاید برای عده ای دغدغه باشد که مردم هنوز پول چای برداشت شده را دریافت نکردند و این جشنواره چه ضرورتی دارد گفت: ما می خواهیم از همین تریبون به همه مسئولیم بگوئیم، که همین حرف کشاورزان است؛ باید برای کشاورزان تصمیمی داشته باشیم تا در چندسال آینده خیال چایکار راحت باشد که چه میزان بر قیمت چای افزوده خواهد شد.

ذبیح الله نیکفر با بیان اینکه هیچ چایکاری نباید دغدغه تسهیلات و پول چای داشته باشد افزود: باید تصمیماتی برای حوزه چای کشور اتخاذ شود که خاطر و ذهن چایکار آسوده باشد.

ذبیح نیکفر افزود: چایی که در دنیا معتقد هستند که تنها منطقه چای خیز که محصولات آن ارگانیک بوده، شمال کشور است و به لحاظ اقلیم خاصی منطقه ای و فصل برداشت شش ماهه تمام تولیدات ما عاری از سم و کود و مواد شیمیایی است.

وی ادامه داد: باید جلسات بررسی مشکلات چای گذاشته شود تا موانع و مشکلات این حوزه رفع شده و رونق این صنعت رقم بخورد.

وی در ادامه با اشاره به ترویج فرهنگ مصرف چای داخلی در کشور با بیان اینکه توجه به تولیدات داخلی باید همراه با پیوست فرهنگی باشد گفت: پیوست فرهنگی تولیدات ما چیست و چگونه است.

نیکفر افزود: دست اندرکاران چای باید دفتری در رسانه ملی داشته باشند تا پیوست فرهنگی چای را ایجاد کنند و در سریال ها فرصتی ایجاد کنند که هنرمندان ما در قالب تولیدات فرهنگی خود چای را معرفی کنند.

نماینده مردم لاهیجان و سیاهکل با بیان اینکه جشنواره های این چنینی پیوست فرهنگی چای است و می خواهیم در رسانه ها از طریق این گونه جشنواره ها وارد شویم تا رسالت چای را بیان کنیم گفت: باید در هر محفل و مجلسی که قرار گرفتیم، چای لاهیجان را معرفی کنیم.

وی در ادامه با اشاره به سخنرانی یک استاد در دانشگاه آزاد لاهیجان در ارتباط با صنعت چای به صورت سنتی با بیان اینکه این استاد دانشگاه معتقد بود که گذشتگان و نیاکان ما سواد نداشتند ولی آثار برجاگذاشتند و ما سواد داریم و فقط به دنبال آمار هستیم گفت: امروز باید از همه نبوغ و استعدادها برای پیشبرد اهداف توسعه ای که در منطقه وجود دارد بهره گیری کنیم.

نماینده لاهیجان و سیاهکل در ادامه با بیان اینکه چرا سازمان علمی پژوهشی سپاه در کنار عده ای از جوانان تحصیل کرده این جشنواره را برگزار کرد گفت: وقتی که امنیت کشور در بحث تغذیه و نظامی به خطر بیفتد، یکی از نهادهایی که مسئول امنیت است سپاه پاسداران است.

وی در ادامه افزود: در دهه ای که مشکلاتی برای چای پیش آمد و راه لنگرود به لاهیجان بسته شد، با تدبیر سپاه پاسداران این قضیه حل شد؛ برای آنچه که در آینده ممکن است بحران هایی برای ما ایجاد کند، سازمان علمی و پژوهشی سپاه پاسداران برنامه ریزی کرده تا مشکلات منطقه را شناسایی و راه حلی ارائه کنند.