ولی الله سیف رئیس کل بانک مرکزی کشور با اشاره به اینکه 21 هزار و 300 نفر در شبکه بانکی مشغول به کار هستند گفت: 250 هزار نفر شاغل به صورت مستقیم و غیر مستقیم با شبکه بانکی در ارتباط هستند.
وی در جلسه شورای بانکها و کارگروه رفع موانع تولید استان کرمان که در استانداری کرمان برگزارشد، با اشاره به اینکه در کشورهای دیگر تامین مالی از چند منبع است بیان کرد: در سایر کشورها بخشی از تامین مالی به عهده نظام سرمایه و بخشی نیز بر عهده سیستم بانکی است.
سیف افزود: نسبت موجود و متعادل در تامین سرمایه در گردش بین 40 تا 50 درصد است و در حال حاضر نظام بانکی 50 تا 60 درصد اعتبارات سرمایه در گردش را تامین می کند.
وی ادامه داد: یکی از وظایف یک بانک تمدید سررسید است که فضایی را برای تامین مالی های بلندمدت تر ایجاد می کند و مدیریت تعادل بین منابع و مصارف باید به نحوی فعالیت کند که بانک هیچگاه دچار عدم تعادل در این بخش نشود.
وی با اشاره به گستردگی و حجم بی نظیر ارائه خدمات بانکی در کشور گفت: نظام بانکی باید بیشترین خدمات را با بالاترین کیفیت ارائه کند و تردیدی نیست که باید دقیق ترین نیز باشد.
رئیس کل بانک مرکزی گفت: 25 میلیارد تراکنش مالی بین بانکی در سال گذشته انجام شد که ارزش آن معادل 10 برابر حجم نقدینگی کشور بوده و با 99.5 درصد دقت انجام شده است که نیم درصد مشکل ایجاد شده نیز در 24 ساعت برطرف شده است.
وی خاطرنشان کرد: در مجموع 35 تا 40 میلیارد تراکنش درون بانکی و بین بانکی در کشور انجام شده است.
وی گفت: هیچ طرح و پروژه ای در کشور اجرا نشده مگر آنکه نظام بانکی در کنار آن بوده است.
سیف ادامه داد: سالم ترین نوع حضور سیستم بانکی در کنار واحدهای تولیدی زمانی بوده که این سیستم در 60 تا 70 درصد در تامین مالی پروژه ها نقش داشته است.
وی با اشاره به اینکه در حوزه قرض الحسنه دریافتی مثبتی برای فرد ایجاد می شود گفت: کمتر مواردی است که برای دریافت تسهیلات ازدواج مراجعه نکرده اند و باید بررسی کرد این گونه پرداخت بهتر است یا اینکه این منابع را به سمت افراد نیازمند هدایت می کردیم و این صف ها را نیز ایجاد نمی کردیم.
سیف تصریح کرد: بانک مرکزی اصرار دارد حساب های فاقد کد ملی را تعیین تکلیف کند که در این رابطه 27 میلیون و 870 هزار از این حساب ها راکد هستند و بخشی از حساب های راکد نیز مربوط به زمان های بسیار طولانی است.
وی گفت: 8 هزار و 870 حساب فاقد کد ملی تاکنون راکد نشده اند و فعال هستند که تا پایان شهریورماه برای تعیین تکلیف فرصت دارند.
وی عنوان کرد: در رابطه با ثبت شرکت ها و افراد حقوقی نیز 6 میلیون و 87 هزار حساب ایجاد شده که 869 هزار مورد فاقد شناسه ملی است که راکد هستند.
رئیس کل بانک مرکزی گفت: 358 هزار حساب مربوط به شرکت ها و افراد حقوقی فاقد شناسه
ملی و فعال است که در اسرع وقت باید تعیین تکلیف شوند.